Inspectori ITM puşi în dificultate

02 munca ilegala teliuc lemne (7)

Nicolle Ebner

Aflaţi într-un control de rutină la unităţile din Teliuc, inspectorii ITM Hunedoara au fost nevoiţi să apeleze la serviciile poliţiştilor din localitate.

Au cerut ajutorul poliţiştilor
În momentul descinderii la firma de prelucrare a lemnului din Teliuc, munceau de zor vreo şapte-opt persoane, printre care şi un minor şi o femeie. Când au fost întrebaţi de contracte de muncă şi de numele firmei la care lucrează, muncitorii s-au împrăştiat ca potârnichile prin bălăriile din jurul depozitului, aşa că au fost nevoiţi să apeleze la poliţiştii din localitate, pentru a afla numele  muncitorilor, al firmei la care s-au dus în control şi al patronului acesteia. În final, doar trei bărbaţi au mai completat declaraţiile tip, puse la dispoziţie de inspectori şi toţi au recunoscut că nu au contract de muncă, pentru că sunt în perioadă de probă. „Femeia şi ceilalţi nici nu au vrut să stea de vorbă cu noi. Au dispărut, fără să ne dăm seama, cu toate că spuneau că nu au motive să fugă. Cu siguranţă, nu aveau contracte de muncă. Am chemat poliţia, deoarece nici unul dintre ei nu a vrut să se legitimeze, nici să dea declaraţii şi nici să spună numele firmei”, a declarat Dimitrie Vutaş, inspector în cadrul ITM Hunedoara.
Cu ajutorul poliţiştilor, inspectorii au reuşit să stabilească numele firmei, SC Trevis, şi pseudonimul patronului, Jojo. Acesta trebuie să se prezinte la sediul ITM cu documentele firmei şi contractele de muncă ale oamenilor. „Pentru fiecare angajat depistat fără forme legale, patronul va plăti o amendă de 1.500 de lei”, spune Horea Iacob Raţiu, din cadrul ITM Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare