Revelionul Pensionarilor, motiv de discuţie în Consiliul Local Hunedoara

05 revelion pensionari (9)Oana Mihnea

În şedinţa de ieri a Consiliului Local Hunedoara s-a dezbătut intens problema ajutorului financiar pe care primăria doreşte să-l dea unor pensionari pentru petrecerea de Revelion. Nu suma de bani a fost mărul discordiei, ci cadrul legal al hotărârii supuse dezbaterii.

Vă dăm, dar nu aşa!
Proiectul de hotărâre supus votului aleşilor locali de la Hunedoara presupune alocarea a aproximativ 30.000 lei de la bugetul local al municipiului pentru organizarea Revelionului Pensionarilor. Este vorba despre 428 de persoane cu domiciliul în Hunedoara, fiecare urmând să beneficieze de un sprijin financiar de 70 lei. Pensionarii sunt membri ai Asociaţiei Liga Pensionarilor Hunedoreni şi ai C.A.R.P. „Speranţa“ Hunedoara. Petrecerile din noaptea dintre ani vor fi la fosta cantină O.T. şi la restaurantul „Ciuperca“, iar cheltuielile includ meniul, amenajarea sălii şi plata formaţiilor muzicale. Consilierul local Maria Mornea a precizat că modul în care s-au solicitat aceşti bani nu este unul corect şi legal. Suma trebuia inclusă la cheltuieli pentru asistenţă socială sau să fie ceruţi drept sponsorizare. Viceprimarul Dan Bobouţanu a amplificat şi mai mult discuţia, susţinând că aceasta este o altă hotărâre care se alătură celor ilegale, ajunse pe masa consilierilor. Mai mult de atât, acesta a prezentat în şedinţă afişul cu evenimentul, care a fost expus prin municipiu, înainte ca hotărârea să fie trecută prin Consiliul Local.

Nu doresc marginalizare
Văzând că discuţiile nu contenesc, preşedintele C.A.R.P. „Speranţa“ Hunedoara, prezent şi el la şedinţă, a intervenit, încercând să motiveze necesitatea participării pensionarilor la petrecerea de Revelion. „Trebuie să ia parte la astfel de activităţi şi manifestări culturale, pentru a nu fi marginalizaţi. Printr-o măsură pe care o luaţi împotriva acestei propuneri, marginalizaţi peste 400 de pensionari. Toţi cei care vin la Revelion participă şi ei cu o sumă, deci este vorba de a suplini o diferenţă de bani pentru meniu“, a declarat Ovidiu Morariu, preşedintele CARP Hunedoara.
În ciuda acestor divergenţe şi neclarităţi, proiectul de hotărâre a fost aprobat, la fel ca în fiecare an. Din punctul de vedere al primarului municipiului Hunedoara, Viorel Arion, totul este legal şi oportun. Acesta a avut discuţii cu reprezentanţii pensionarilor vizavi de acest subiect încă din vară şi crede că activităţile la care ei participă sunt foarte importante.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.