ActualitateFlash

„Pietonala” a băgat dihonia între primar şi viceprimarul din Hunedoara

05 pietonala hd4Oana Mihnea

Ieri, Consiliul Local Hunedoara s-a văzut nevoit să voteze revocarea hotărârii privind transformarea Bulevardului Corvin în centru pietonal, anulând în acest fel PUZ-ul aprobat în urmă cu două luni. Scânteile iscate între cei prezenţi la şedinţă au dus până la replici dure şi colorate, unele cu autentic iz politic.

05 pietonala-hdAcuzaţii grave
Instituţia Prefectului a cerut Consiliului local Hunedoara să revină asupra hotărârii referitoare la „pietonală”, deoarece este nelegală. Dată fiind situaţia, edilul şef al municipiului s-a văzut nevoit să suplimenteze ordinea de zi cu un proiect prin care să fie revocată hotărârea respectivă. Aşa stând lucrurile, până la izbucnirea unui scandal între primarul Viorel Arion şi viceprimarul Dan Bobouţanu a fost un singur pas. „Am spus atunci că hotărârea este ilegală. Am fost acuzaţi unii dintre noi că nu dorim dezvoltarea Hunedoarei, ceea ce este fals. Tocmai din acest motiv, îi cer pentru a doua oară demisia secretarului primăriei, Pantelimon Spiridon, pentru că ne pune să votăm ilegalităţi şi induce în eroare consiliul local. Acum s-a demonstrat că hotărârea nu este legală şi că am avut dreptate. Legea nu se negociază“, a spus Dan Bobouţanu. Acesta a mai menţionat că rostul unor consilieri este să ţină cont de cetăţeni şi dacă a fost supusă dezbaterii revocarea hotărârii, atunci înseamnă că primarul îşi recunoaşte vina. Şi consilierul Mircea Artean a cerut explicaţii referitoare la „pietonală”, pentru că nu este în regulă să fie revocată acum o hotărâre pe care a votat-o cu ceva timp în urmă, din cauza faptului că este ilegală.

Prima dată în 25 de ani
„Conform plângerii prealabile primite de la Prefectură, ultima etapă nu a fost respectată, respectiv, ar fi trebuit ca hotărârea adoptată în adunarea publică de la primărie să stea pe site încă 45 de zile. Vom relua procedura de la acel moment şi sperăm ca până la sfârşitul anului sau începutul anului viitor să fim la virgulă cu proiectul, ca să nu mai existe nici un motiv de contestaţie. Este curios faptul că timp de 25 de ani nici un PUZ nu a fost respins, nu i s-a făcut plângere prealabilă pe acest motiv. Am verificat la toate primăriile. Mai mult decât atât, în aceeaşi şedinţă am avut patru PUZ-uri, care au urmat acelaşi traseu. În opinia mea este un abuz în funcţie şi cred că organele abilitate ar trebui să se autosesizeze“, a adăugat Viorel Arion, care a mai subliniat că toată această situaţie are la origine interese politice.
În final, proiectul de hotărâre a trecut de votul consilierilor, ceea ce înseamnă că hotărârea anterioară a fost revocată, iar odiseea „pietonalei” îşi va relua mersul din punctul unde s-a întrerupt.

2 comentarii la „„Pietonala” a băgat dihonia între primar şi viceprimarul din Hunedoara

  • Mai presus de lege e madame Harau…ea stabileste tot in Hunedoara…asa ca…sa taci Arioane si Boboutane!

  • Pana una alta, hunedoreni, fiti mandri ! Priviti doar la cum arata de sarbatori, si nu numai, Hunedoara . Cu doua clase peste orasul politrucilor din Deva. Hunedoreni, luptati pentru a castiga capitala judetului, asa cum ar fi fost normal sa fie de multi ani , Hunedoara a fost si poate sa mai fie elita acestui judet( cu respect spun ca si Petrosani este mult peste Deva). Culmea este ca eu am crescut si traiesc in Deva, dar asta nu m-a oprit sa inteleg starea de fapt ! Nu mai conteaza ca este Harau, Arion sau Boboutanu, uniti-va eforturile si luptati pentru recunoaterea Hunedoarei ca centru incontestabil al romanismului in toata istoria noastra de romani crestini !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura