Sport

Revanşă cu scântei

Ciprian Marinuţ

Naţionalele de futsal ale României şi Macedoniei au remizat, scor 3-3 (1-0), în partida revanşă, disputată, ieri, în Sala Sporturilor din Deva. Meciul a depăşit limitele unei întâlniri amicale, iar arbitrii au fost obligaţi să dicteze trei eliminări, două pentru tricolori şi una pentru macedonieni.
 

Plictiseală vs. ambiţie
Învingători cu un sec 5-0 în primul meci, disputat marţi, în care macedonenii au fost simple jaloane, tricolorii au ratat victoria în ultimele secunde ale partidei revanşă de ieri, din cauza lipsei de seriozitate. România a început meciul cu o doză prea mare de relaxare, semn că un nou duel cu modeştii macedoneni e pierdere de vreme. Macedonia a speculat atitudinea românilor şi putea da de cel puţin trei ori lovitură pe contraatac prin Petrovic (min. 7, 8 şi 10), însă, acesta fie a ratat singur cu portarul, fie a ţintit bara. Ratările s-au răzbunat, iar Gherman (min. 11) a deschis scorul, după o fază lucrată de Matei, la care însă adversarii au reclamat fault  în momentul recuperării mingii de către tricolori. Jocul a curs în favoarea României, iar Stoica (15) şi Matei (16) au ţintit şi ei bara. Cu un minut înainte de finalul primei reprize, Matei s-a plictisit rău de tot şi a reuşit să plece mai repede la cabine, fiind eliminat, după ce a lovit un adversar.

Lipsă totală de fair-play
Minutul de superioritate numerică avut în debutul reprizei de Macedonia  în urma eliminării lui Matei s-a transformat în golul egalizator, reuşit de Levescki (21). La atacul următor al României, jucătorii s-au luat la bătaie, iar Dobre şi Rangotov au fost eliminaţi. Din acel moment, partida a degenerat, ieşind din limitele unui meci amical. Protestele nejustificate ale macedonenilor la adresa arbitrajului şi jocul lor destul de dur i-au enervat pe tricolori, astfel că evoluţia României a avut de suferit. Totuşi, Răducu (25) a adus iar avantaj (2-1), însă Ljubomir (26) a egalat scorul, 2-2, după o acţiune personală. La acest scor, tricolorii au forţat victoria jucând cu Lupu în rol de portar înaintaş, iar Macedonia a construit o baricadă umană în faţa propriei porţi. În aceste condiţii, golul de 3-2 al României a venit, după trei bare, abia cu 50 de secunde înainte de final. Totuşi, tricolorii au scăpat victoria printre degete. La ultimul atac, Macedonia a forţat şi a atacat cu portar înaintaş, iar Naskovski a egalat, când mai erau 10-11 secunde, scor 3-3.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura