Retragerea unora, norocul nostru

Sportiva română Kriszta Tunde Incze (foto) (categoria 62 kg) va participa la Jocurile Olim­­pice de la Tokyo, la disciplina lupte li­bere, după ce Coreea de Nord a anunţat că nu va tri­mite sportivi la competiţia polis­por­tivă din Japonia.
Federaţia Internaţională de Lupte (United World Wrestling) a precizat că de cele două retrageri ale sportivelor din Coreea de Nord vor beneficia Ecuadorul (cat. 53 kg) şi Ro­mânia (cat. 62 kg).
Trei judoka români, Andreea Chiţu (cat. 52 kg), Alexandru Raicu (cat. 73 kg) şi Vlăduţ Si­mionescu (cat. +100 kg), au reuşit să obţină calificarea la Jocurile Olimpice.
Clasamentul mondial a stat la baza cali­ficării lor la JO 2020. Chiţu a ocupat locul 23 în ierarhia categoriei sale, Simionescu s-a aflat pe locul 24, iar Raicu, pe 30.
Andreea Chiţu va participa la a treia ediţie a Jocurilor, după Londra 2012 şi Rio 2016. Vlă­duţ Simionescu se află la a doua par­ti­ci­pare, după Londra 2012, în timp ce Alex­an­­dru Raicu va debuta la competiţia olimpică.
De asemenea, triatlonistul român de ori­gine franceză, Felix Duchampt, a obţinut şi el ca­lificarea la Olimpiadă. Va fi pentru prima oară când România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice în disci­plina sportivă triatlon.
Felix Duchampt, care a primit anul trecut cetăţenia română, este legitimat la CS Politehnica Cluj-Napoca.
România a ajuns acum la 93 de sportivi ca­lificaţi la JO (nominal sau locuri cotă) la 15 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fot­bal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ci­clism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon şi judo.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc zvonerii pe la colţuri că unii primesc bani de la primării, chiar dacă sunt în conflict de interese. Cârcotaşii

Bulina albă

Nadia Haidar, sportivă de la LPS Cetate Deva Pentru că a obţinut medalia de aur la junioare II, la Campionatul

Bulina neagră

Alin Simota, afacerist din Valea Jiului Pentru că a primit o nouă condamnarem, de 10 ani de închisoare, pentru infracţiuni

Închide