FlashPolitica si administratie

Resmeriţă s-a ales cu o nouă plângere penală pentru colaborarea cu Securitatea

Cristina Ghenea

Încă un personaj din barca USL, care candidează la alegerile locale din 10 iunie, îşi trage ponoasele pentru trecutul petrecut în slujba fostei Securităţi. Cornel Resmeriţă (foto), primarul municipiului Lupeni, a intrat din nou în atenţia oamenilor legii, după ce la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, a fost înregistrată o plângere penală pe numele său.

Declarat irevocabil turnător
Preşedintele Asociaţiei Civice „Dreptate” Hunedoara a depus o plângere împotriva candidatului USL la Primăria Lupeni, actualul primar Cornel Resmeriţă, cerând procurorilor să verifice dacă acesta a declarat, sau nu, că a colaborat cu Securitatea. „Întrucât este declarat irevocabil de către instanţă ca fiind colaborator al fostei Securităţi, este obligat prin lege ca o dată cu depunerea candidaturii, să dezvăluie electoratului acest lucru, printr-o declaraţie dată pe propria răspundere. Ne-am săturat să fim conduşi de tot felul de oameni care îşi ascund trecutul şi am considerat a fi de datoria noastră – ca asociaţie civică – să cerem reprezentanţilor legii să verifice acest aspect”, a declarat Tiberiu Galambos, preşedintele Asociaţiei „Dreptate” Hunedoara.
În februarie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de primarul Cornel Resmeriţă în procesul cu CNSAS, după ce Curtea de Apel Bucureşti confirmase calitatea acestuia de fost colaborator al Securităţii. Astfel, Resmeriţă a fost declarat irevocabil colaborator al fostei Securităţi, în baza probelor strânse de CNSAS din arhivele respectivei instituţii.

„Am scris exact ce trebuia în declaraţie”
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, primarul Cornel Resmeriţă a declarat că „e vorba despre invidia unor tembeli”. „Nu poate fi decât un dobitoc cel care a făcut plângerea. Tot cu asta se ocupă de când a început campania. Eu am scris exact ce trebuia în declaraţia dată pe propria răspundere şi am depus-o o dată cu candidatura, aşa cum cere legea. E problema lui că a sesizat Parchetul, altceva nu mai am de comentat”, a precizat edilul municipiului Lupeni.
Procurorul Dumitru Ilinca, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, a confirmat înregistrarea plângerii penale şi a declarat că dosarul a fost înaintat Poliţiei, pentru efectuarea unor cercetări.

One thought on “Resmeriţă s-a ales cu o nouă plângere penală pentru colaborarea cu Securitatea

  • Gunoiul asta securist trebuie sa moara! A făcut atât de mult rău oamenilor si atât de mult bine împotriva lui de familii încât singura rasplata care o merita este sa care inima aia putreda din el! Sa mori tu si familia ta turnator împutit!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.