Politica si administratie

Resmeriţă câştigă la Lupeni şi Vlad, la Sălaşu de Sus

Natalia Bumbac

Ieri, s-au desfăşurat alegeri locale parţiale la două primării din judeţ, respectiv Primăria municipiului Lupeni şi Primăria comunei Sălaşu de Sus. Secţiile de votare s-au deschis la ora 07.00 şi s-au închis la ora 21.00. În municipiul Lupeni, prezenţa la vot a fost de doar 35 la sută, în schimb la Sălaşu de Sus s-a înregistrat o prezenţă record, de aproape 80 la sută. Cele două posturi de primari au rămas vacante după ce foştii primari, Cristian Resmeriţă şi Sorin Marica, au candidat şi au fost aleşi în Parlamentul României.
Au câştigat detaşat
Conform numărătorii paralele efectuate de PSD, fotoliul de primar al municipiului Lupeni a fost câştigat de Lucian Resmeriţă (foto stânga) cu aproximativ 40 la sută, la mare distanţă de ceilalţi contracandidaţi.
Funcţia de primar al comunei Sălaşu de Sus a fost câştigată de candidatul PSD, Ioan Vlad (foto dreapta), care a obţinut 859 de voturi. Candidatul de la PNL, Ion Tirea, a reuşit să adune doar 590 voturi, iar cel de la ALDE, Virgil Valer Haitău, 85 de voturi, potrivit numărătorii celor de la PSD.
Alegerile locale parţiale de ieri s-au desfăşurat fără incidente majore, sute de angajaţi în structurile Ministerului Afacerilor Interne fiind angrenaţi în supravegherea procesului electoral. Din datele furnizate de IPJ Hunedoara, peste 80 de poliţişti, jandarmi şi pompieri au fost însărcinaţi cu asigurarea ordinii publice şi cu gestionarea eventualelor incidente cu caracter electoral. De asemenea, 36 de poliţişti şi 24 de jandarmi au asigurat măsuri de pază şi protecţie la cele 28 de secţii de votare. Alţi 60 de poliţişti şi jandarmi au patrulat pe străzile celor două localităţi, având rolul de a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, dar şi pentru a preveni faptele antisociale.

2 comentarii la „Resmeriţă câştigă la Lupeni şi Vlad, la Sălaşu de Sus

 • Normal, a castigat iar Ciuma Rosie, si se mai plang oamenii ca ii saracie in Hunedoara.

 • Candidati, ZERO.
  Castigatori, normal, ZERO.
  Perdanti, alegatorii.

  La Bucuresti, ca sa-si scuze nerealizarile, PSD si-a luat pauza de … schimbarea Guvernului.

  De peste 30 de ani ma intreb, romanii sunt normali ?
  Istoria zice ca nu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura