Repararea barajului Valea de Peşti bate pasul pe loc

13 ianuarie 2012 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Carmen Cosman

De mai bine de şapte ani se încearcă repararea Barajului de la Valea de Peşti, însă nici acum, nu s-a reuşit demararea lucrărilor. Investiţia este absolut necesară, pentru că barajul a fost construit în urmă cu aproape 40 de ani.

În urma licitaţiilor organizate până acum de Apele Române Craiova, n-a putut fi desemnat un câştigător al lucrării, deoarece rezultatele acestora au tot fost contestate. „Chiar şi acum, lucrarea nu poate fi atribuită firmei care a câştigat ultima licitaţie, din luna decembrie, deoarece şi aceasta a fost contestată”, a declarat Sorin Corici, şef Sistemul Hidrotehnic Petroşani-Apele Române. Aşa că, până când se va da verdictul, repararea barajului, care a fost construit în urmă cu aproape 40 de ani, bate pasul pe loc. Administratorii construcţiei sunt de părere că lucrările de reparaţii sunt absolut necesare, iar efectuarea unor reabilitări măcar în casa vanelor din baraj reprezintă o prioritate.
Valoarea lucrărilor care vizează acest obiectiv se cifrează la aproape trei milioane de euro şi fac parte dintr-un program care prevede reconstrucţia a şapte obiective din ţară. Barajul Valea de Peşti este un obiectiv strategic pentru Valea Jiului şi are capacitatea de a alimenta cu apă potabilă localităţile Uricani, Lupeni, Vulcan, Aninoasa şi o parte din Petroşani. A fost construit pe râul Valea de Peşti între anii 1967-1973 şi are o înălţime de 56 de metri, ceea ce-l situează pe locul 35 între cele 246 de baraje din România. Lacul Valea de Peşti are un volum de 4,5 milioane de metri cubi de apă, o suprafaţă de 31 hectare, adâncimea maximă de 53 m, o lungime de 2,5 km şi se află la altitudinea de 830 m. Din anul 1973, de când s-a dat în folosinţă, barajul nu a fost golit niciodată.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Minerii Vaii Jiului spune:

    Nu se vrea pentru Valea Jiului sa se faca drumuri bune,minerit,…..suntem sabotati de olteni gorjeni de prin ministere.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bilanţ bun la jandarmii hunedoreni

Deşi numeric au fost mai puţini, jandarmii hunedoreni au reuşit să-şi atingă obiectivele propuse în decursul anului trecut. Numărul solicitărilor...

Bulina neagră 13.01.2012

Bogdan Ţâmpău, deputat PNL de Hunedoara Pentru că deşi la nivelul PNL Deva nu au avut loc alegeri pentru numirea...

Bulina albă 13.01.2012

Comisar şef Dan Micu, şeful Serviciului Rutier al IPJ Hunedoara Pentru că obiectivele serviciului pe care îl conduce, stabilite pe...

Închide