Reluarea campionatelor de fotbal, încă incertă

28 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

România nu a ieşit încă din starea de urgenţă pricinuită de pandemie, aşa că despre datele reluării competiţiilor sportive nu putem vorbi, încă, decât ipotetic.

Asta deşi Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) avansează termeni după termeni, în speranţa că vom beneficia de măsuri de relaxare după 15 mai. Iniţial, LPF dorea ca primul eşalon să se reia în 5 iunie, însă recent, Justin Ştefan – secretarul general al instituţiei, a revenit cu un nou termen: 13-14 iunie, cel mai târziu. Oficialul Ligii Profesioniste spune că s-a ajuns la amintita dată pentru a da răgaz echipelor să se pregătească circa patru săptămâni, antrenamentele urmând să înceapă imediat după încetarea stării de urgenţă.
La finalul perioadei de pregătire, cluburile vor trebui să intre direct în campionat, deoarece nu este vreme şi pentru meciuri amicale – a mai precizat Justin Ştefan.
Pe de altă parte, Ionuţ Stroe – ministrul Sportului – a declarat că „acest coronavirus nu dispare după 15 mai” şi că decizia de reîncepere a Ligii I de fotbal va aparţine epidemiologilor şi Ministerului Sănătăţii.
Conducătorii „sportului rege” din România nădăjduiesc ca sezonul întrerupt să se termine în jurul datei de 20 iulie, pentru a se încadra în deciziile pe care le-a luat recent UEFA şi FIFA, toate legate de competiţiile internaţionale. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tânărul arbitru hunedorean Andrei Fodor, inclus în Proiectul Youth Council al FRF

Lansat în 2017 de către Federaţia Română de Fotbal, programul ”Consiliul Tineretului” îşi propune să apropie tinerii de mişcarea fotbalistică,...

Aparat pentru depistarea SARS-CoV-2, donat Direcției de Sănătate Publică Hunedoara

Direcția de Sănătate Publică Hunedoara a fost dotată cu un aparat de tip RT-PCR, de ultimă generaţie, care identifică prezenţa...

Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 27 aprilie 2020

De la începutul monitorizării, până luni, 27 aprilie, în judeţul Hunedoara au fost confirmate 472 de persoane infectate cu noul...

Închide