Relaţiile de înfrăţire dintre Deva şi Yancheng au fost reactivate

26 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

O delegaţie oficială din partea municipalităţii oraşului Yancheng, din Republica Populară Chineză, s-a aflat marţi, 26 martie 2019, în vizită la Deva, onorând astfel invitaţia făcută de Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.

Delegaţia oficială din Yancheng a fost condusă de către Yin Jinlai – Vicepreşedinte al Comitetului Permanent al Congresului Municipal al Poporului Yanchen. Din delegaţie au mai făcut parte domnii: Yang Gang – Director al Comitetului Personal şi Reprezentant al Congresului Municipal al Poporului Yancheng, Lv Jin – Director al Comitetului Permanent al Congresului Poporului din Districtul Tinghu, Wang Futong – Director Adjunct al Comitetului Municipal pentru Agricultură Yancheng, Hong Lizhou – şef al Staţiei Experimentale Agricole Xinyang, Gu Dianjun – Yancheng Chuangxiang Trade Limited Company, Yichang Zhang – Consilier prezidenţial al Camerei de Comerţ şi Industrie România-China şi doamna Zhou Xiaoqing – Director Adjunct al Oficiului pentru Afaceri Externe al oraşului Yancheng.
Oaspeţii chinezi s-au întâlnit la sediul Primăriei Municipiului Deva cu Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, şi cu alţi reprezentanţi ai acestei instituţii pe diferite domenii de activitate. Discuţiile au vizat două teme principale, respectiv cooperarea în domeniul agriculturii moderne şi a produselor agricole şi schimburi şi cooperare comercial-economică între municipiul Deva şi oraşul Yancheng.
Primarul Nicolae-Florin Oancea a evidenţiat prezenţa grupului de firme Eurosport DHS în Deva. Edilul şef a vorbit şi despre interesul altor investitori chinezi de a-şi deschide capacităţi de producţie în municipiul Deva.
Semnarea unor documente de colaborare
Discuţiile s-au finalizat cu parafarea a două memorandumuri de colaborare. Semnatarii celor două documente sunt Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea şi, Yin Jinlai, Vicepreşedinte al Comitetului Permanent al Congresului Municipal al Poporului Yancheng.
Primul document agreat este un „Memorandum de înţelegere privind schimburi şi cooperare în agricultură“. Acesta trasează câteva direcţii de colaborare viitoare, şi anume: centralizarea în comun a datelor de contact a producătorilor agricoli din cele două localităţi, în vederea facilitării unor posibile contacte; promovarea schimburilor de tehnologie şi a informaţiilor între universităţile din domeniul agriculturii, instituţiile de cercetare agricolă, întreprinderile agricole şi asociaţiile agricole din cele două oraşe; susţinerea cooperării în domeniul turismului agricol, prin încurajarea departamentelor agricole şi a firmelor de turism de a-şi inspecta reciproc pieţele turistice agricole şi rurale, de a promova turismul agricol şi de a furniza informaţii şi consultanţă pentru companii, pentru a efectua investiţii bidirecţionale şi pentru a oferi asistenţa necesară proiectelor de investiţii.
Al doilea memorandum pune accent pe schimburile şi cooperarea comercială şi economică. Prin promovarea reciprocă şi, în cazul municipiului Deva, punerea la dispoziţia investitorilor din Yancheng a Bazei de Date pentru Investitori a Municipiului Deva (locaţii atractive pentru investiţii, contacte de business, potenţiali colaboratori locali interesaţi de contacte bilaterale etc) se doreşte menţinerea unor contacte periodice privind problemele de interes comun ale celor două părţi.
De asemenea, se vor încuraja activităţile economice şi comerciale, precum şi sprijinirea întreprinderilor pentru a participa la expoziţiile internaţionale de afaceri organizate de partea română şi cea chineză. Tot la capitolul de contacte bilaterale se doreşte reluarea schimburilor guvernamentale şi neguvernamentale în diverse domenii, cum ar fi cultura, educaţia, sănătatea şi sportul.
Delegaţia chineză a vizitat şi Lotul olimpic feminin de gimnastică, la Centrul de pregătire de la Deva, şi Cetatea Devei.
Actul de înfrăţire dintre municipiul Deva şi oraşul Yancheng a fost semnat în anul 1998. Administraţia locală condusă de Primarul Nicolae-Florin Oancea a reactivat înfrăţirea cu oraşul Yancheng, în luna ianuarie 2019, cu sprijinul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, al Camerei de Comerţ şi Industrie România-China şi prin demersurile Serviciului Investitori, Relaţii Externe din cadrul Primăriei Municipiului Deva.

Despre Yancheng
Situat în partea centrală a provinciei Jiangsu, Yancheng este un oraş cu o lungă istorie, de peste 2000 de ani. Dotat cu resurse bogate de terenuri, resurse marine şi noroioase, Yancheng are cea mai mare suprafaţă de teren şi cea mai lungă linie de coastă din provincia Jiangsu. Suprafaţa totală de teren din Yancheng este de 17.000 de kilometri pătraţi, linia de coastă are o lungime de 582 kilometri, iar populaţia sa numără peste 8,2 milioane de locuitori. Oraşul are trei porturi naţionale clasa I deschise şi este parte integrantă a iniţiativei Belt and Road (Noul Drum al Mătăsii). La capitolul de industrie auto, spre exemplu, Yancheng se mândreşte cu patru producători de autoturisme, cu 138 de întreprinderi producătoare de piese auto, cu peste 3.000 de întreprinderi din industria serviciilor auto şi cu cel mai mare teren de testare a autobuzelor din Asia. Yancheng desfăşoară o cooperare economică şi comercială cu peste 170 de ţări şi regiuni şi a stabilit o relaţie amicală cu peste 20 de oraşe străine, printre care şi municipiul Deva.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal, Liga a IV-a: Se încinge lupta pentru primul loc

Întrecerile din cadrul campionatului Ligii a IV-a din judeţul Hunedoara au continuat la finalul săptămânii trecute cu jocurile din cadrul...

Calificări reuşite pentru luptătorii cadeţi deveni

În perioada 22-24 martie, la Tg. Jiu, s-au desfăşurat întrecerile de calificare pentru finala pe ţară a Campionatului Naţional de...

Karatiştii de la CS Heian Deva, medaliaţi la naţionale

Circa 700 de sportivi reprezentând 57 de cluburi din ţară s-au aflat la finalul săptămânii trecute la Sighişoara, unde au...

Închide