FlashSport

Reînvie futsalul devean

Ciprian Marinuţ

Dava Deva a câştigat duelul de la distanţă cu Metropolis Bucureşti şi a obţinut dreptul de participare la barajul pentru promovare în Liga I de futsal. Trupa antrenată de Karoly Gaşpari se poate considera promovată pe prima scenă, întrucât adversara de la baraj, Universitatea Alexandria, a anunţat că se retrage din campionat, din motive financiare, şi va oficializa abandonul, azi, la FRF.

Ca şi promovaţi
Cu jucători sută la sută localnici şi foarte tineri, noua echipă Dava Deva a readus futsalul devean în Liga I, după un an şi jumătate de la „abandonul financiar” al celor patru echipe hunedorene care au activat la acest nivel (FC CIP, Olimpic Simeria, Quasar şi Dava). Echipa antrenată de Karoly Gaşpari a obţinut biletele pentru prima scenă, după ultimele două etape ale ligii secunde de futsal, care s-au derulat sâmbătă şi duminică, la Deva. Dava şi-a îndeplinit planul şi a câştigat unul dintre cele două meciuri susţinute, menţinându-se pe locul trei al clasamentului, întrucât rivala Metropolis Bucureşti a pierdut ambele partide disputate la Deva. Ocupanta locului doi, Ceahlăul Piatra Neamţ, avea deja promovarea asigurată, pentru că lidera City’us II Tg. Mureş nu are drept de acces în prima ligă.

Moldoveni cinstiţi
Soarta duelului „Dava-Metropolis” s-a decis după meciurile din penultima etapă, disputate sâmbătă, în prima zi a turneului de la Deva. Dava a dispus cu 4-2 (3-0) de Infopress Odorheiu Secuiesc, în prima partidă a turneului, şi şi-a îndeplinit partea sa de misiune în ecuaţia luptei pentru locul trei. În ultima partidă a zilei, Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ a jucat cu onoare şi ambiţie, deşi pentru ea, rezultatul nu mai conta, şi a dispus, după un meci de luptă, de Metropolis Bucureşti, scor 2-1 (1-1). În urma acestor rezultate, Dava avea un avans de cinci puncte în faţa celor de la Metropolis şi nu mai putea fi detronată de pe locul trei. Ieri, Metropolis a fost învinsă de lidera City’us Tg. Mureş cu 7-5, deşi a condus la pauză cu 3-1, iar Dava a cedat, scor 3-5, în faţa Ceahlăului, după o primă repriză egală, scor 0-0. „Am rămas pe locul trei şi, oficial, avem dreptul de participare la barajul pentru promovare. Practic, însă suntem deja în Liga I, întrucât adversara de la baraj, Universitatea Alexandria, a anunţat că se retrage din campionat, din motive financiare, şi va oficializa abandonul, azi, la FRF. Deocamdată, savurăm această performanţă realizată cu jucători, sută la sută localnici şi apoi, vom face planuri pentru a face o figură frumoasă în Liga I”, a spus Edy Kovacs, cel care a contribuit decisiv la reactivarea echipei Dava Deva.

Futsal / Liga a II-a
Etapa a 19-a, sâmbătă, 14 mai, ora 16.00:  INFOPRESS Odorheiu Secuiesc-DAVA Deva 2-4 (0-3); ora 17.30: CITY’US II Tg. Mureş-CSS Roşiorii de Vede 6-0 (4-0); ora 19:00: Futsal Ceahlăul P.N.-FC METROPOLIS Bucureşti 2-1 (1-1).
Etapa a 20-a (ultima), duminică, 15 mai: ora 09.30: CSS Roşiorii de Vede-INFOPRESS Odorheiu Secuiesc 4-2 (2-1); ora 11.00: FC METROPOLIS Bucureşti-CITY’US II Tg. Mureş 5-7 (3-1); ora 12.30: DAVA Deva-Futsal Ceahlăul P.N.3-5 (0-0)
Clasament
1.  CITY’US II Tg. Mureş – 47 p;
2. Ceahlăul Piatra Neamţ – 42 p;
3. Dava Deva – 30 p;
4. Metropolis Bucureşti – 25p;
5. CSS Roşiorii de Vede – 17;
6. Infopress Odorheiu Secuiesc – 14p.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura