www.mesagerulhunedorean.ro

Reguli pentru consumatorii de servicii de apă şi canal branşaţi individual

Regulile pe care utilizatorii de servicii de apă şi canal din condominiu ale căror locuinţe sunt branşate individual trebuie să le respecte sunt foarte stricte, iar încălcarea lor duce la aplicarea de sancţiuni conform legislaţiei în vigoare.

Potrivit legii care reglementează serviciul de alimentare cu apă şi canalizare care a suferit mai multe modificări în 2015, utilizatorii din condominiu care au încheiat contract individual cu operatorul trebuie să suporte proporţional cu cota-parte indiviză cheltuielile de administrare, întreţinere şi reparare a instalaţiilor comune de alimentare cu apă şi de canalizare a imobilului. O altă obligaţie a utilizatorilor de apă şi canal din condominiu este să suporte cheltuielile de montare, verificare periodică metrologică şi de înlocuire a contoarelor de apă aferente proprietăţii individuale. În cazul în care proprietarii de locuinţe din condominiu înlocuiesc contoarele, în locul acestora trebuie să monteze aparate de acelaşi tip. Totodată, aceştia trebuie să comunice operatorului, în termen de cel mult 48 de ore, seria şi indexul contorului nou, împreună cu seria şi indexul aparatului vechi. Dacă există suspiciuni de fraudă, utilizatorii menţionaţi mai sus sunt obligaţi să permită accesul operatorului pe proprietatea lor, pentru verificarea integrităţii contoarelor şi a funcţionării instalaţiilor interioare de apă, în termen de cel mult 48 de ore de la solicitare, sub sancţiunea facturării în sistem pauşal în cinci zile de la notificarea scrisă. În cazul în care sunt depistate nereguli, utilizatorii individuali riscă sancţiuni prevăzute de lege.
Potrivit reprezentanţilor SC Apa Prod SA Deva, operatorul de apă şi canal din nordul judeţului, de la modificările legii care reglementează acest serviciu au fost depuse aproximativ 35 de cereri pentru branşare individuală a locuinţelor din condominiu, toate din municipiul Hunedoara. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.