Actualitate

Refugiu montan pe Parângul Mare

Un refugiu montan extrem de necesar turiștilor care se încumetă să parcurgă traseul montan, un traseu lung și dificil chiar și pe timp de vară, a fost instalat sub vârful Parângul Mare, la finele săp­tămânii trecute.
Proiectul, inițiat de Salvamont Petroșani încă de acum patru ani, a fost sprijinit și de Consiliul Județean Hunedoara. Adăpostul va ajuta turiștii care sunt prinși de vremea rea și chiar la salvarea de vieți, iar de acum poate fi folosit de oricine are nevoie. De mai mulți ani salvatorii montani din Petro­șani au arătat necesitatea unui refugiu în zona vârfului Parângul Mare, adăpost aflat la cea mai mare altitudine din munții noștri, respectiv 2486 m. Refugiul a fost adus și am­plasat cu ajutorul unui elicopter, aceas­ta fiind singura posibilitate de a duce cons­trucția în zona sălbatică. ”Mulțumim celor care au ajutat la realizarea lui: Con­siliului Ju­dețean Hunedoara, Serviciului Public Ju­dețean Salvamont Hunedoara și mul­țu­mesc colegilor mei, membrii ai Ser­viciului Public Salvamont Petroșani”, a spus Re­mus Popescu, șeful Salvamont Pe­troșani.

Toalete ecologice moderne în Stațiunea Parâng
Tot pentru turiștii care ajung în Parâng, la finele săptămânii trecute, municipali­ta­tea a montat un container cu 6 toalete eco­logice în Stațiunea Parâng, în zona Că­suței din Povești. Achiziția a fost făcută cu fonduri de la bugetul local al municipiului Petroșani și era necesară în condițiile în care a crescut considerabil afluxul de tu­riști. Toaletele ecologice sunt încălzite, be­neficiază de chiuvete cu apă rece și apă caldă, fiind racordate la fosa septică a se­diu­lui administrativ al municipalității din sta­țiune. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.