Rectorul Universităţii din Petroşani a demisionat din PSD

12 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Maximilian Gânju

Profesorul universitar Radu Sorin (foto) a fost membru PSD timp de 22 de ani. A demisionat şi nu se va înscrie într-o altă organizaţie a unei formaţiuni politice.

Rectorul Universităţii din Petroşani, profesorul universitar Radu Sorin, a renunţat la a mai face politică imediat după ce a fost ales în funcţia de conducere de la instituţia de învăţământ superior din Valea Jiului, iar acum a ales să se retragă şi din organizaţia municipală a PSD Petroşani. Spune că nu vrea ca instituţia să fie atrasă în lupta politică, în contextul alegerilor din acest an.
”Am demisionat de la PSD pentru a nu fi acuzat că fac politica nu ştiu cărui partid în şcoală, acum, în perioadă de alegeri. Nu am nici o problemă cu nimeni, doar că am considerat că este mai bine să nu fiu implicat politic pe perioada alegerilor şi mai încolo. Şi aşa la PSD nu am prea activat, pentru că nu am avut timp”, a declarat Rectorul Universităţii Petroşani, Radu Mihai Sorin.
În anul 2016, odată cu alegerea sa în funcţia de rector, profesorul universitar a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei PSD din Petroşani, întrucât Carta Universităţii îi interzicea să deţină o funcţie de conducere într-un partid politic. Radu Sorin mai spune că nu se va înscrie într-o altă formaţiune politică şi-şi dedică timpul instituţiei de învăţământ superior din Petroşani.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Scandalul de la USR Hunedoara, extins pe YouTube

Scandalul de la USR Hunedoara şi Deva a ajuns la faza de YouTube. Adică, unii membri, care sunt nemulţumiţi de...

Comunicat de presă al deputatului Lucian Heiuş, preşedintele PNL Hunedoara. Precizări legate de situaţia Complexului Energetic Hunedoara

Date fiind zvonurile apărute cu titlu de informaţii în anumite publicaţii din presa locală, considerăm necesar să facem următoarele precizări:

Ministrul Educaţiei a anunţat că urmează schimbări la inspectoratele şcolare

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că vor fi reluate concursurile pentru funcţiile de inspectori şcolari şi directori de şcoli....

Închide