Sport

Record personal, dar fără calificare

11 x 1 Claudia-Florea (prima din pluton)Ciprian Marinuţ

Atleta Maria Florea (foto dreapta), legitimată la SCM Deva şi CS Ghelari, a realizat un nou record personal în proba de 1.500 de metri de la Campionatele Mondiale rezervate juniorilor I ce s-au desfăşurat la Eugene (Oregon), Statele Unite ale Americii, dar a ratat calificarea în finala cursei. Sportiva antrenată de Emerson Toma a ocupat locul 11 în seria a II-a, fiind pe locul 19 la general, iar în cursa pentru medalii au alergat doar primele 12 clasate. Într-un top neoficial al alergătoarelor din Europa, atleta din Ghelari ar fi fost pe locul opt.

Un obiectiv da, altul ba
Singura atletă din judeţ prezentă la cea mai importantă competiţie atletică a anului rezervată juniorilor I merită felicitări, după performanţa realizată la finalul săptămânii în SUA. Claudia Maria Florea a alergat cu „suflet” şi şi-a îmbunătăţit cea mai bună performanţă personală, având un timp cu aproape trei secunde mai bun decât cel cu care s-a calificat la Campionatele Mondiale. Multiplă medaliată naţională şi la Campionatele Balcanice, Maria Florea a reuşit, în cursa din SUA, un timp de 4.25.12, excelent pentru ea, după ce îndeplinise la limită baremul de calificare de 4.28.00 în ultima competiţie oficială înaintea Mondialelor. Noua performanţă de 4.25.12, care era unul dintre obiectivele pentru această competiţie, reprezintă şi un nou record personal al atletei din Ghelari în competiţiile internaţionale oficiale. Din păcate, nivelul competitoarelor a fost mult mai puternic, iar acest „personal best” reuşit de atleta hunedoreană a fost insuficient pentru calificarea în finala cursei care reprezenta al doilea obiectiv al sportivei la această competiţie. Maria Florea a ocupat locul 11 în seria a II-a a calificărilor dintr-un total de 15 sportive, iar cumulat pe cele două serii de 29 de sportive, a fost pe locul 19. Dacă din competitoarele cursei de 1.500 de metri am selecta numai alergătoarele din Europa, atleta din Ghelari ar fi fost pe locul opt, după sportive din Polonia, Marea Britanie (2), Franţa, Rusia, Azerbaidjan şi Danemarca.

Fără medalii la Mondiale
Atleta Elena Panţuroiu s-a clasat pe locul cinci în finala probei de triplusalt din cadrul Campionatelor Mondiale rezervate juniorilor 1, sâmbătă, la Eugene (Oregeon/SUA), cu 13,73 m, cea mai bună performanţă a sportivilor români în competiţie. România a mai avut doi finalişti la întrecerile de la Eugene, Andrei Toader, care a ocupat locul 9 în finala probei de aruncarea greutăţii, cu performanţa de 19,18 metri, şi Maria Ifteni, clasată pe locul 12, la 3.000 m, în 9 min 26 sec 04/100 – personal best. România a deplasat pentru această competiţie un număr de 18 atleţi (13 la feminin şi cinci la masculin).

Marincu ar fi fost campioană
La Campionatele Mondiale de la Eugene obţinuse calificarea şi Florentina Marincu de la CNS „Cetate” Deva, la lungime şi triplusalt, însă sportiva antrenată de Nicolae Alexe a ratat competiţia din cauza unei accidentări. Atleta deveană, dublă campioană mondială la nivel de cadete în 2013, s-a accidentat la finalul lunii iunie când a reuşit o săritură de 6,73 de metri în Campionatul Naţional. Cu această performanţă, Florentina Marincu ar fi fost din nou campioană mondială, întrucât în absenţa sa titlul a fost câştigat de Akela Jones din Barbados, cu o performanţă de doar 6,34 metri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura