Record de participanţi la “Cupa României” de taekwon-do de la Deva

Nicolae Gavrea

Municipiul Deva a găzduit recent cel mai mare concurs de arte marţiale din ţară, Cupa României la tae kwon-do ITF, întrecere la care participarea a fost una record, 420 de sportivi de la 22 de cluburi, toţi reuniţi pe tatami la Sala Sporturilor din Deva.

Competiţia, organizată în colaborare de Federaţia Română de Tae kwon-do ITF (condusă de hunedoreanul Cosmin Oprescu) şi Clubul Sportiv Red Tigers din Călan, s-a desfăşurat la patru categorii de vârstă, respectiv juniori III, II şi I şi seniori, şi tot atâtea stiluri, adică tull, luptă, tehnici speciale şi spargeri forţă, iar câştigarea titlurilor a avut o miză foarte mare. Alegerea judeţului Hunedoara pentru a găzdui această importantă competiţie nu a fost una deloc întâmplătoare, de aici pornind, practic, tae kwon-do ITF în România, în urmă cu 25 de ani fiind organizată, la Călan, de către profesorul Cristinel Popa, antrenorul de atunci, dar şi de acum, al celor de la Red Tigers, primul concurs de gen din ţara noastră.
La ediţia din acest an a întrecerilor din cadrul Cupei României de tae kwon do ITF au participat şi reprezentanţi de la patru cluburi din judeţul Hunedoara, care au înregistrat rezultate excelente, la toate stilurile şi categoriile de vârstă. Astfel, Pantera Neagră Petroşani (antrenor Ionuţ Lascău) a obţinut 19 medalii, dintre care 4 de aur, 6 de argint şi 9 de bronz, printre cei care au avut cele mai bune rezultate fiind Isabela Drăghici, Andreea Elena Şamotă, Denisa Lascău, Alexandru Molnar şi Vlad Lupu.
Clubul Red Tigers din Călan, unde activează ca antrenor Cristinel Popa, a cucerit prin reprezentanţii săi 6 medalii de aur, 2 de argint şi 10 de bronz, cu evidenţiaţii Cătălin Paul Bouţu, Andrei Denis Sav, Ioan Alexandru Sepnicki, Vlăduţ Dragoş Onofrei, David Gogoaşe, Iulian Haţegan, Sebastian Cornea, Artur Csiki, Valentin Mădălin Barbu, Robert Mihai Balogh, Eduard Dee şi Roxana Gheorghiţă.
Clubul Sportiv Cristal Haţeg, unde antrenor este chiar preşedintele federaţiei, Cosmin Oprescu, a cucerit 16 medalii, 4 de aur, 9 de argint şi 3 de bronz, cu următorii evidenţiaţi: Andra Kovacs, Lucas Roz, Darius Alexandru Bocşa, Robert Dan, Denis Andriş, Bogdan Iorgoni, Dan Suciu, Andrei Biltog, iar Cobra Deva, antrenor Andy Ambruş, a câştigat 12 medalii, respectiv 5 de aur, 3 de argint şi 4 de bronz, cu următorii sportivi evidenţiaţi: David Valentin Bozan, Rebeca Strătică şi Lucas Czebely.
Următoarea competiţie de nivel naţional se va desfăşura la finalul acestei săptămâni la Cluj Napoca.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.