Sport

Rebrenduire a Federației Internaționale de Box

Federaţia internaţională de box amator (AIBA) a decis să-şi modifice acronimul în IBA, cu prilejul congresului său extraor­di­nar de la Lausanne, şi a promis o serie de re­forme care să menţină acest sport în calendarul olimpic.

Doar dacă vor face pașii necesari
În urmă cu câteva zile, Comitetul Exe­cu­tiv al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat că disciplinele box, haltere şi pentatlon modern ar putea fi incluse în programul sportiv al JO din 2028, doar dacă până atunci aceste federaţii in­ternaţionale vor face paşii aşteptaţi de forul olimpic.
Conducerea IBA crede că boxul va ră­mâne în programul olimpic pentru Paris 2024 şi a fost stabilită o cale pentru in­cluderea şi în programul olimpic de la Los Angeles 2028.
„Cu doar trei zile în urmă, CIO a oferit cel mai recent sfat către IBA, care includea adoptarea reformelor de guvernanţă şi diversificarea surselor noastre de venituri. Este un semn cât de departe a ajuns IBA şi că eram deja pregătiţi să realizăm progrese con­vingătoare în acest sens cu viteză maximă. Facem mult mai mult decât să aducem îmbunătăţiri mari în părţile indi­vi­duale ale IBA. Noi am schimbat întreaga cultură într-un mod durabil. Noul IBA este pregătit să-i servească pe boxerii de azi şi de mâine, alături de toţi cei care îi susţin”, a declarat preşedintele IBA, rusul Umar Kremlev (foto).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura