Reacţii bune, rezultat modest

11 fc-hunedoara-nova-becichereu-mic-1-1-2Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a obţinut primul punct în meciurile din deplasare din retur, remizând 2-2 pe terenul grupării Mama Mia Becicherecu Mic, după ce a fost condusă de două ori şi a egalat de fiecare dată, ultimul gol fiind marcat în prelungiri. Rezultatul e însă unul modest, deoarece „alb-albaştrii” au jucat aproape întreaga repriză secundă în superioritate numerică în faţa unei echipe care se confrunta cu mari probleme de lot.

A treia a fost fără umilinţă
După două eşecuri ruşinoase cu scorul de 0-4 suferite în partidele cu Performanţa Ighiu şi CNS „Cetate” Deva în precedentele două deplasări, FC Hunedoara a ieşit mai puţin şifonată din al treilea joc pe teren străin al sezonului de primăvară. „Alb-albaştrii” au fost conduşi şi de Nuova Mama Mia Becicherecu Mic de două ori cu 1-0 şi 2-1, dar au reuşit să încheie meciul la egalitate graţie unei duble a lui Drăgoescu.
Trupa de pe Cerna a început destul de curajos partida din Banat, căpitanul Ştefan Mardare având o bună ocazie de a marca în minutul opt. Ratarea s-a răzbunat şi la o fază banală, gazdele au deschis scorul prin Jichici, unul dintre jucătorii titularizaţi în retur pe fondul absenţelor din lot, care a marcat cu capul din plonjon la colţul lung, bară-gol: 1-0, în minutul 17. Golul a avut efect de duş rece, iar jucătorii antrenaţi de Mircea Alic jr. au preluat controlul partidei. Hunedorenii s-au dovedit periculoşi mai ales la fazele fixe, dar portarul gazdelor, Mikloş, a intervenit salvator la loviturile libere de pe finalul primei reprize, iar scorul la pauză a rămas favorabil gazdelor, 1-0. Situaţia a devenit favorabilă hunedorenilor imediat după pauză, când Mama Mia a rămas în 10 jucători. Bîrză, un atacant reprofilat fundaş lateral tot din lipsă de efectiv, a fost eliminat pentru acumularea a două cartonaşe galbene, în minutul 48, iar din lovitura liberă ce a urmat, Drăgoescu a reuşit egalarea, 1-1. În loc să profite de momentul psihologic favorabil şi să forţeze victoria, hunedorenii au călcat iar strâmb. Ca dovadă, „alb-albaştrii” au mai încasat un gol de la Silaghi (min. 59) în urma unei greşeli defensive. Cu 2-1 pe tabelă şi un om în minus, Mama Mia s-a retras în apărare, în căutarea conservării rezultatului, iar FC Hunedoara a mizat pe mingi înalte în careul timişenilor, pentru a egala. Eforturile „alb-albaştrilor” au dat roade în prelungiri (min. 90+3), când Drăgoescu a fructificat o centrare de pe stânga, marcând pe colţul scurt: 2-2. Imediat după egalare, bănăţenii puteau da iar lovitura, dar Centea a ochit bara transversală cu un şut de la 35 de metri. Supărat, dar şi obiectiv, antrenorul bănăţenilor, Cosmin Stan, a admis, la final, că „nu am fi meritat să câştigăm şi trebuie să ne declarăm mulţumiţi de rezultat, căci FC Hunedoara a dominat marea majoritate a meciului”.
FC Hunedoara: Păduraru – Ciucurescu (52 Opîrlescu), Petresc, Mardare (cpt), Trăşcan – Drăgoescu, Simionov, R Cristian, Bloj (62 Ionicescu) – Bozian, Tecsi (65 Grigore). Antrenor: Mircea Alic Jr.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.