www.mesagerulhunedorean.ro

Reabilitarea blocurilor din Uricani, în atenţia administraţiei locale

04-Buhaescu-congres-psd-27Magdalena Şerban

Prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, adică din bani europeni, blocurile din oraşul Uricani ar putea beneficia de reabilitare, nu puţine fiind cele care necesită anvelopare, înlocuire a acoperişului sau hidroizolare, totul pentru creşterea eficienţei energetice.
„Ghidul de finanţare este postat pe site-ul Guvernului României şi se află în dezbatere publică.  Am început deja discuţiile cu asociaţiile de proprietari, pentru a parcurge primii paşi şi a le oferi consultanţă referitor la ceea ce trebuie să facă: procese verbale, convocări, şedinţe, strângere de semnături, astfel încât să ajungă în faza în care să depună cererea de reabilitare a blocurilor, la primărie. Noi vom lua o hotărâre de Consiliu Local, prin care vom nominaliza blocurile aferente asociaţiilor ce au făcut solicitare către administraţia locală şi ne vom apuca de studiul de fezabilitate şi de documentaţia necesară. Astfel, până la aprobarea ghidului vrem să câştigăm timp, făcând toţi aceşti paşi. Oamenii trebuie ajutaţi de noi, deoarece nu ştiu exact ce etape trebuie parcurse. Le-am pus la dispoziţie inclusiv sala de şedinţe a primăriei şi ne vom ocupa împreună de ceea ce trebuie făcut: procesele verbale de şedinţă, luarea şi comunicarea deciziilor, totul conform Legii locuinţei şi normelor metodologice ale acesteia”, susţine Dănuţ Buhăescu (foto), primarul oraşului Uricani.
Potrivit edilului amintit, este o oportunitate numai bună de luat în calcul, cea de reabilitare a blocurilor din bani europeni, până acum, pe vechile axe de finanţare, de acest ajutor financiar putând beneficia doar municipiile, nu şi oraşele.

One thought on “Reabilitarea blocurilor din Uricani, în atenţia administraţiei locale

  • 8 noiembrie 2015 la 21:37
    Permalink

    daaaaaaaaaaaaaaaa,le tot reabiliteaza in fiecare an preelectoral si electoral,ce sa reabiliteze daca in 12 ani de mandat nu a fost in stare sa reabiliteze macar un bloc?reporterii nu au spirit de observatie sau au memorie scurta si se uita doar la dreptul primit pentru articol de nu vad asta?bine ca face studii de fezabilitate,prefezabilitate,de mediu si proiecte care expira si iar face altele si uite asa comisioanele care vin inapoi de la firmele de consultanta si proiectare se inmultesc………

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.