Răzvan Săiceanu medaliat cu bronz la campionatul naţional de maraton pe apă

Nicolae Gavrea

Întrecerile Campionatului Naţional de maraton pe apă, desfăşurate la Piteşti-Bascov, au adus o nouă medalie pentru palmaresul secţiei de kaiac-canoe de la CNS Cetate Deva.
Tânărul sportiv Răzvan Săiceanu (foto mare, în mijloc), a cucerit medalia de bronz, la mare luptă, cu adversari mult mai experimentaţi, în proba de şapte km. A fost, aşa cum declara antrenorul sportivului devean, prof. Alexandru Mureşan „o cursă excelentă cu un rezultat neaşteptat pentru elevul meu. Pentru anul viitor o să ne pregătim mai atent şi o să avem rezultate la fel de bune“.
Reprezentanţii secţiei devene au participat cu un succes mai mare la medalii, şi la Timişoara, la Regata Cupa Nautic Banat. S-a concurat pe distanţa de 200 m, în probele de simplu, iar rezultatele sunt pe măsura pregătirii sportivilor deveni, din această vară, ei având puţine zile de vacanţă. Astfel, Răzvan Săiceanu s-a clasat pe locul întâi, cucerind medalia de aur la 200 m kaiac simplu cadeţi, iar Cristian Vuivan a luat aurul la competiţia de la Timişoara în proba de kaiac simplu juniori.
Alexandru Mureşan (fiul antrenorului de la secţia deveană) a dovedit că moşteneşte talentul de la tatăl său şi a adus acasă o medalie de argint în proba cadeţilor la kaiac simplu, în timp ce Bogdan Oprean a cucerit medalia de bronz şi se poate mândri cu faptul că este primul sportiv medaliat din localitatea sa natală, Bălan.
După două luni de pregătire pe apă, Larisa Răileanu (foto mic), noua componentă a secţiei devene, a urcat pe podiumul de premiere în proba de kaiac simplu cadete, cucerind medalia de argint.
De altfel, prof. Alexandru Mureşan, a precizat că secţia deveană a adunat 40 de medalii de când a fost înfiinţată (aproape un an şi jumătate de activitate), totul cu sprijinul celor de la Heidelberg Cement Chişcădaga şi Primăria Şoimuş, ca şi al conducerii CNS Cetate Deva. El speră ca numărul de medalii să crească, după participarea sportivilor de la CNS Cetate Deva, în perioada 26-28 octombrie, la Regata Orşova.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.