Răzvan Burleanu este optimist pentru perioada următoare

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (foto), a declarat, vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că nu se aşteaptă ca fotbalul să se oprească în contextul creşterii numărului de cazuri de coronavirus din România. „Suntem îngrijoraţi de cum evoluează situaţia. Mesajul meu este că nu trebuie să ne jucăm cu acest virus pentru că altfel ajunge el să se joace cu vieţile noastre. Noi nu ne aşteptăm însă ca fotbalul să se oprească, la fel cum nu ne aşteptăm ca lumea să se oprească. Ne îngrijorează însă lipsa spectatorilor de pe stadioane, carantinarea şi numărul mare de teste”, a spus preşedintele FRF.

Acesta a mai susținut că în actualul sezon, din cauza cazurilor de Covid -19, doar patru partide au fost decise la „masa verde”, iar una a fost amânată, la nivelul primelor trei eşaloane.

„Noi avem o comunicare foarte bună cu Direcţiile de Sănătate Publică, dar şi cu Ministerul Sănătăţii. Un lucru pe care l-am învăţat în această perioadă este că nu mai poţi să planifici absolut nimic. E foarte greu de spus acum ce se va întâmpla peste o lună. Dar când am spus că sunt optimist şi că fotbalul nu se va bloca m-am referit la multe elemente. Pentru că până acum avem doar un meci amânat la Liga I, la Liga a II-a doar unul a fost declarat pierdut la masa verde, iar la Liga a III-a alte trei meciuri pierdute la masa verde. Dintr-un total de sute de meciuri putem spune că e un număr mic şi de aceea apreciez efortul tuturor”, a explicat oficialul FRF.

Întrebat ce le transmite cluburilor care s-au arătat nemulţumite după ce jucătorii lor s-au întors infectaţi de la acţiunea echipei naţionale de tineret din urmă cu două săptămâni, Burleanu a răspuns: „Nici nouă nu ne convine când vedem cazuri la nivelul cluburilor. E un virus invizibil şi nu ştii ce poţi să faci ca să preîntâmpini o asemenea situaţie. Noi de la acţiune la acţiune încercăm să intervenim cât mai mult şi să limităm aceste lucruri”.

În cadrul echipei naţionale de tineret a României, care a participat la partidele cu Ucraina şi Malta din preliminariile Campionatului European Under 21 de anul viitor, au fost depistaţi pozitiv la COVID-19 nouă fotbalişti plus un membru al staff-ului tehnic, iar în rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate până acum zece cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.