Războiul comunicatelor între liberali şi social-democraţi

05 sigla PNL psdComunicat de presă al PNL Hunedoara

PNL condamnă modul arbitrar în care au fost repartizate fondurile către unităţile administrativ-teritoriale afectate de calamităţile naturale produse de inundaţii, PSD împarte banii pentru sprijinirea localităţilor afectate de calamităţi în funcţie de culoarea politică a primarilor. Conform Hotărârii de Guvern  468/2016 judeţul Hunedoara a primit 18.491.000 de lei cu titlul de sprijin pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţile naturale din ultima perioadă. Din această sumă, 1.202.000 de lei a fost alocată Consiliului Judeţean iar restul de 17.289.000 lei a fost repartizată câtorva dintre primăriile afectate.
Alocarea sumelor de către guvern către primăriile din judeţul Hunedoara s-a făcut în baza unei Note de fundamentare întocmită de Consiliul Judeţean şi avizată de Instituţia Prefectului. Conducerea PSD a Consiliului Judeţean a înţeles să împartă zonele calamitate şi implicit fondurile alocate pe criterii politice, interpretând legea şi fără să ţină cont de realitatea din teren şi de constatările comitetelor locale de apărare împotriva dezastrelor. Astfel, comune afectate grav de viituri cum ar fi Ilia şi Şoimuş au fost scoase de pe lista localităţilor afectate şi nu au primit nici un leu pentru refacerea infrastructurii afectate. În schimb, şefii Consiliului Judeţean au fost foarte darnici cu primarii, colegi de partid. Localităţile cu primari PSD au primit în total 13.901.000 lei în timp ce comunelor conduse de primari PNL, la fel de grav afectate de viituri, le-au fost alocate doar 3.388.000 de lei. Printre localităţile care au primit sume nesemnificative la propunerea conducerii PSD a Consiliului Judeţean se numără şi comuna Pui cu 27.000 lei pentru refacerea a două poduri rupte şi şase podeţe distruse sau rupte aflate în patrimoniul Consiliului Judeţean care nu pot fi reparate de administraţia locală. Comuna Romos  a primit 50.000 lei, comuna Zam – 55.000 lei şi comuna Vălişoara suma de 2.000 lei.
Partidul Naţional Liberal este alături de comunităţile afectate de fenomenele naturale extreme şi susţine necesitatea alocării de ajutoare în vederea refacerii infrastructurii afectate, dar pe criterii care ţin strict de evaluarea corectă a pagubelor. În acest sens am înaintat luni un memoriu către Cancelaria Primului-Ministru, pentru efectuarea de verificări la Prefectura Judeţului Hunedoara şi în teren, solicitând motivarea în baza documentelor a sumelor alocate.
Considerăm că necazurile oamenilor nu trebuie exploatate politic şi că nu este corect ca administraţia judeţeană să profite de calamităţile naturale pentru a aloca sume de bani, din fondul de rezervă, unităţilor administrativ teritoriale conduse de primari PSD. În acest sens solicităm numirea urgentă a unui prefect care să urmărească riguros legalitatea actelor administrative şi să ofere garanţia că sumele de bani vor fi alocate după nevoile cetăţenilor şi nu în funcţie de culoarea politică a primarilor.
Oana Frânc, purtător de cuvânt al PNL Hunedoara

 

Comunicat de presă al PSD Hunedoara

Un purtător (PNL) de cuvinte goale…

Noul purtător de cuvânt desemnat la apelul bocancilor de către conducerea de import PNL se trezeşte atacând Partidul Social Democrat într-o problemă care, culmea, are legătură cu guvernul domnului Iohannis.
Aruncând cuvinte goale, într-un comunicat de presă purtând sigla PNL, vajnica avocată susţine că Partidul Social Democrat, prin intermediul preşedintelui Consiliului Judeţean Laurenţiu Nistor, a alocat discreţionar fondurile către localităţile afectate de inundaţii.
În primul rând, pentru buna informare a noului purtător de cuvânt, PSD nu a împărţit niciun ban. Aceste fonduri au fost alocate de către Guvernul României, în baza unor documente întocmite de către primarii localităţilor ce au solicitat aceşti bani! Ce omite, cu bună ştiinţă sau din neştiinţă, noul purtător, este să spună că unele dintre aceste note de fundamentare întocmite de primari au fost greşit realizate!
Comisiile de specialitate întrunite au constatat că documentele întocmite nu respectau litera legii. Adică, pe înţelesul unui nou purtător de cuvânt, au fost întocmite documente după ureche şi din acest motiv nu au fost luate în considerare.
Cât despre bani, un subiect atât de plăcut liberalilor, aceştia se virează prin Hotărâre de Guvern de către Ministerul Finanţelor direct în conturile primăriilor! Adică nu au avut nici o legătură cu instituţia preşedintelui Consiliului Judeţean.
În concluzie, agitaţia purtătorului de cuvânt pare să fie cauzată de două motive, o mai veche meteahnă liberală, acea obişnuinţă de a dirija banii contribuabililor fără documente justificative, doar pentru că „aşa vor muşchii nu ştiu cui” de prin PNL, sau din dorinţa „purtătorului” de a se face remarcat lovind în cel mai puternic adversar.
Biroul de presă PSD Hunedoara

16 comentarii la „Războiul comunicatelor între liberali şi social-democraţi

 • 4 august 2016 la 23:55
  Permalink

  Oana, esti praf. End of story. PNL is dead!

 • 4 august 2016 la 23:58
  Permalink

  PNL este o cangrena care trebuie extirpata. Naste hidosenii!

 • 5 august 2016 la 7:44
  Permalink

  Pe ce pune femeia asta mana se usca! Pangareste totul in jurul ei. Pacat.

 • 5 august 2016 la 8:04
  Permalink

  Ma bucur ca doar primarii PSD au stiut sa faca documentele perfect si au primit cei mai multi bani.
  Totusi, daca ceilalti au trimis documente gresite nu au fost cerute corectii?
  Banii sunt necesari tuturor cetatenilor, nu primariilor dintr-un partid sau altul.

 • 5 august 2016 la 8:19
  Permalink

  Acum se vede competenta. Unii primari fac acte dupa urechi (PNL), altii stiu ce au de facut (PSD). Daca este sa ma iau dupa modul cum si-au facut treaba, trebuie sa ii felicit pe cei de la PSD. Ce nu vede domnisoara este faptul ca guvernul de tehnocrati a alocat sumele.

 • 5 august 2016 la 9:08
  Permalink

  Daca PNL Hunedoara era ceea ce trebuie nu ajungea unde este astazi. Aroganta si grandomania unora dintre membri acestui partid, din care am facut si eu parte, te face sa-ti fie silă. Atacuri…atacuri..atacuri, aceasta este activitatea politica a acestor slabi actori politici. Rusine !

 • 5 august 2016 la 9:57
  Permalink

  Oare de ce pnl- iștii continuă să dezinformeze și să mintă cetățenii?

 • 5 august 2016 la 12:03
  Permalink

  Politicienii se cearta, Hunedorenii sufera.
  Banii au fost alocati, urmeaza sa fie sifonati.

  Doar nu sperati ca se vor si face lucrari.
  Lucrari de calitate, nu panglici PSD – isto – comuniste.

  Documente (poate gresite) care reflecta necesitati, necazuri, calamitati, NU AU FOST LUATE IN CONSIDERARE ??? Pe ce lume traiti bai majoritarilor ???????

  Si cum zice unu ca … Pele, tot asa gandesc multi.
  Sobolani comunisti fara creier, asa vedeti voi democratia.

 • 5 august 2016 la 12:35
  Permalink

  Ceva tipic PNL-PD,dezinformare, minciună nimic concret.Încă plâng după Consiliul Județean.

 • 5 august 2016 la 12:35
  Permalink

  Ceva tipic PNL-PD,dezinformare, minciună nimic concret.Încă plâng după Consiliul Județean.

 • 5 august 2016 la 12:57
  Permalink

  Si totusi disproportia e mare ! De la aproape 14 mil. pana la aproape 3,5 mil. e mult. E prea mare diferenta ! Asa or fi ales apele sa afecteze mult mai mult localitatile cu primari PSD ? Lasati vrajba deoparte si incercati sa ganditi logic !

 • 5 august 2016 la 15:01
  Permalink

  Oana Franc a fost mare prezidenta la tineretul PSD-ului din Deva pana acum vreo doi ani. Daca nu a ajuns presedinte la tineretul judetean, a preferat sa plece la PNL, acolo unde functile se dau „pe sub masa” (si la propriu si la figurat). Acum acuza fostul partid care a si facut-o consilier local in Deva in 2012(musca mana care a crescuto si promovato). Caracter ZERO!!! Comunicatul PSD-ului este de 100 de ori mai explicit si cred ca pesedistii au dreptate. Halal purtator de cuvant are si PNL-ul…fosta pesedista mult laudata de infractorul T. Balint cand a trecut de la rosu la galben ar trebui sa nu uite cum liberalii Balint si Molot imparteau banii judetului firmelor private din familie.

 • 6 august 2016 la 7:45
  Permalink

  Este ceva de domeniul fantasticului ca o problemă simplă să fie atât de mult complicată la nivelul celor mai multe discursuri.

 • 6 august 2016 la 9:26
  Permalink

  Oana e o curva si la propriu si la figurat. Este in politica pt ea nu pt cetateni. E un fel de clona de-a lui Molot.

 • 6 august 2016 la 11:43
  Permalink

  Probabil așa o fi. Nu e nici prima nici ultima. De altfel, Napoleon spunea că orice femeie cu cap e curvà. Eu mă refeream la faptul că banii ș-au dat pe baza fundamentărilor înaintate de primari deoarece altfel nu se putea. Aici intervin discuții halucinante. Nu persoanele contează ci respectarea legii.

 • 8 august 2016 la 15:08
  Permalink

  Cei din PSD strâng rândurile, pe când cei de la PNL se cearta. Nu știu ce o sa se mai întâmple cu PNL la nivel județean, ar fi bine sa se facă ceva sa scăpam de Tampau si ai lui. Sa vedem cum își mai păstrează funcțiile directorii de la deconcentrate care pretind ca sunt susținuți de PNL?!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare