Primării datoare la ADI Deşeuri

05 nicolae-pantaSorina Popa

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul integrat de gestionare a deşeurilor” are de recuperat sume importante de la primăriile din judeţ, ca şi cofinanţări la proiectul deponeului ecologic de la Bârcea Mare.
Astfel, potrivit directorului ADI, Nicolae Panţa (foto), restanţa primăriei municipiului reşedinţă de judeţ, la data de 18 iulie, se ridica la 1,7 milioane de lei, iar Primăria municipiului Hunedoara trebuie să achite şi ea o sumă de peste un milion de lei pentru proiectul amintit. Mai înregistrează datorii la acest capitol, primăriile Lupeni, aproximativ 150.000 de lei, Geoagiu, 15.000 de lei, Simeria, 35.000 de lei, Ghelari, aproape 6.000 de lei, şi încă alte câteva primării de comune.
Proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Hunedoara“ (SMID) a fost aprobat în ianuarie 2014 de către Comisia Europeană. Valoarea acestuia este de 55 de milioane de lei, fiind cel mai mare proiect de tip SMID ca valoare din România. În prezent, licitaţia pentru desemnarea administratorului deponeului este în faza de contestaţii, iar cea de atribuire a celor patru zone ale judeţului, de colectare a deşeurilor, nu a fost încă organizată.

One thought on “Primării datoare la ADI Deşeuri

  • 5 august 2016 la 14:56
    Permalink

    Se poate chiar asa , si socrul si ginerele in aceeasi zi , aparitie in acest ziar infect? Cati bani ati luat ptr. aceste elogii aduse?
    ALOOO….INSTITUTIILE STATULUI, CE FACETI ? DORMITI?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare