Războiul Berbeceanu vs. Tarnu continuă în instanţă

25 aprilie 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Magistraţii Judecătoriei Alba Iulia vor începe astăzi dezbaterea fondului din dosarul în care fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu (foto), l-a acţionat în instanţă pe fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, solicitându-i daune morale şi materiale de 150.000 de lei.
Procesul a plecat de la un interviu dat de Tarnu, în septembrie 2017, pentru un post TV central, în care a făcut anumite afirmaţii la adresa lui Berbeceanu, afirmaţii pe care acesta din urmă le-a catalogat ca fiind „mincinoase, calomnioase şi defăimătoare”. Mai mult de atât, comisarul şef i-a cerut fostului şef al SRI Alba să le dezmintă, lucru care nu s-a întâmplat. Traian Berbeceanu şi-a exprimat atunci nemulţumirea că respectivele afirmaţii au fost preluate de mai multe publicaţii centrale şi locale, fără ca vreun jurnalist să îi solicite vreun punct de vedere.
„Îi solicit public să retracteze, prin intermediul aceloraşi posturi TV şi publicaţii, în termen de cinci zile, afirmaţiile mincinoase făcute la adresa mea, în caz contrar urmând să îl acţionez în judecată, să solicit daune morale şi plata acestora prin poprirea pensiei militare de care beneficiază. Banii astfel obţinuţi promit să îi folosesc pentru plata unor burse de studii pentru trei studenţi la jurnalism (categoric vor ajunge), studenţi care se vor angaja ca, după absolvire, să respecte deontologia profesiei de ziarist“, scria, în 6 septembrie 2017, pe contul său de Facebook, Traian Berbeceanu.
O săptămână mai târziu, acesta i-a trimis şi o notificare fostului şef al SRI Alba, în care îi transmitea acestuia că a lansat în spaţiul public „aspecte neadevărate“ cu privire la persoana sa şi „afirmaţii mincinoase“ de natură să îi afecteze „în mod grav reputaţia şi dreptul la imagine“. Tarnu nu a dezminţit cele afirmate în interviu, prin urmare Berbeceanu l-a dat în judecată.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Petre spune:

    Ce fata de infractor-tigan are.

  2. Lute care te...... spune:

    Pai tu, domnule militian, ai tupeul sa vorbesti despre deontologia profesionala???? Tu care ai incalcat-o in nenumerate randuri, doar ca sa-ti construiesti o imagine de Catani al Romaniei?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Rugby: Ştiinţa Petroşani, eliminată din play-off

Sezonul regulat al Diviziei Naţionale de seniori la rugby se apropie de final, doar două etape, plus o partidă restantă,...

În Liga a cincea marchează şi portarii

Întrecerea din Liga a V-a a judeţului Hunedoara, eşalonul inferior din fotbalul judeţean, este extrem de spectaculoasă, chiar dacă aici...

Fotbal, Liga a III-a: Deva înfrântă, din nou, acasă

ACS Şirineasa a jucat în debutul etapei intermediare acasă cu ACS Ghiroda. Cum era de aşteptat, echipa antrenată de Cristi...

Închide