Sport

„Război rece” între Doroftei şi Juratoni

11 x 1 juratoni1Ciprian Marinuţ

Leonard Doroftei, preşedintele FR Box, şi-a schimbat radical poziţia în privinţa deveanului Bogdan Juratoni (foto), considerat cel mai important pugilist român al momentului.
Dacă la începutul mandatului, l-a lăudat şi i-a promis sprijin, la începutul acestei săptămâni, „Moşu” l-a acuzat pe Juratoni de părăsirea nejustificată a cantonamentului lotului naţional. Deveanul a precizat că el respectă Federaţia şi Lotul Naţional, dar că va rămâne fidel colaborării cu antrenorul său, Gheorghe Napoleon, şi nu va accepta să lucreze cu alţi tehnicieni.

Lovituri sub centură
Şeful boxului românesc i-a atacat pe devean şi pe antrenorul său, în cadrul unei emisiuni difuzate de un post de radio specializat pe sport. „Bogdan Juratoni şi antrenorul său, Napoleon Gheorghe, par a nu fi interesaţi de lotul României. După ce iniţial, au cerut să le punem la dispoziţie tot ce aveau nevoie, am aflat că vor să se antreneze separat. Au început să strâmbe din nas, să facă atmosferă negativă, spunând că le lipsesc o grămadă de lucruri. Fără să ne anunţe, au coborât din cantonament de la Piatra Arsă şi sunt în Bucureşti. Pe vremea mea, ne lipseau tot atâtea lucruri în pregătire, dar am strâns din dinţi când era vorba despre România. Din această atitudine reiese că pugilistul nu prea mai e interesat să concureze pentru România. Îi transmit să aibă mare grijă la sfaturile pe care le ascultă. Are numai de pierdut în carieră, dacă se comportă aşa”, a spus Doroftei.
Bogdan nu a putut fi contactat pentru a răspunde acestor acuzaţii, însă, chiar şi aşa, probabil că s-ar fi abţinut să comenteze.

Fidel propriului antrenor
Contactat ieri telefonic de MESAGERUL HUNEDOREAN, Bogdan Juratoni a precizat că a părăsit cantonamentul din cauza unor probleme personale şi pentru a-şi urma antrenorul de la clubul Dinamo, Napoleon Gheorghe. „Am avut unele probleme de rezolvat la Bucureşti şi am plecat din cantonament cu antrenorul meu, Napoleon Gheorghe. Ideea e că eu nu pot să mă pregătesc mai bine cu altcineva în afară de antrenorul meu, cu care am câştigat bronzul la Campionatul Mondial şi am ajuns la Jocurile Olimpice. Federaţia nu-l prea ia în calcul pe el, pentru a lucra la Lotul Naţional, aşa că eu sunt forţat să aleg între Napoleon Gheorghe şi alţi tehnicieni agreaţi de FRB. Pentru mine, alegerea e simplă, deoarece eu doar cu Napoleon Gheorghe pot lucra. Sper să înţeleagă această preferinţă a mea şi să nu mă excludă din Lotul Naţional”, a spus Juratoni.
Noi, ca hunedoreni şi simpli iubitori de sport, nu putem decât să ne dorim ca „războiul rece“ dintre cele două tabere să înceteze şi pugilistul Bogdan Juratoni să fie ajutat să-şi valorifice la maximum talentul său extraordinar.

One thought on “„Război rece” între Doroftei şi Juratoni

  • Pacat de Bogdan. Daca incep cu joaca asta de-a „vati-ascunselea”,demonstratii de forta,etc. nu mai poti garanta performanta. Are nevoie de liniste,dar vad ca nu o are. Pacat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.