Comunitate

Râu de Mori: De la teatru, la excursie pentru elevii merituoși

Magdalena Șerban

La ce bun mai există cămine cul­tu­rale dacă nu găzduiesc acțiuni din acest domeniu? Poate că mulți se întreabă de ce unii primari alocă fon­duri proprii sau accesează finanțări europene pentru a moderniza vechile lăcașuri, dar apoi uită de ele. La Râu de Mori, povestea e alta.

A fost spectacol și va mai fi
„Recent, la Căminul Cultural Clopotiva, a rulat un spectacol foarte apreciat de public, fiind pus în scenă de îndrăgiții actori Nicodim Ungureanu si Victoria Dicu care au interpretat comedia SARMALE CU DRAGOSTE, un ames­tec de iubire, tandrețe, și… picanterie, învelite în foi suculente de umor și bună dispoziție. Intrarea a fost gratuită pentru cetățeni. Scopul nostru nu a fost să facem o afacere din asta, ge­ne­rând vreun venit la buget, ci să pril­e­juim un act de cultură, adică o mică bucurie pentru iubitorii de artă. Am mai avut și anul trecut, la căminul din Râu de Mori și ne dorim să continuăm și la anul, poate chiar în alt sat apar­ți­nă­tor. Măcar anual să se întâmple, dacă nu mai des. E foarte bun și tele­vi­zorul, dar una e să privești momentul live, să simți emoția, și alta e să fie filtrată de un ecran”, a afirmat Flaviu Dilertea (foto), primarul din Râu de Mori.

Copiii cu medii bune merg la mare
Pe de altă parte, elevii din comună care și-au dat silința să fie conștiincioși pe parcursul anului școlar și nu au uitat că orice sacrificiu primește răsplata cu­venită, vor petrece câteva zile din vacanța de vară tocmai la mare. Con­ducerea locală vrea ca, astfel, să promoveze puterea exemplului, dar și să le creeze o bucurie estivală de care unii nu au avut parte până acum. „I-am anunțat la debutul anului școlar că dacă vor avea rezultate semnificative, vor fi recompensați. Așa e corect și ne ținem de cuvânt, iar primii 15 copii din comună, selectați în ordinea mediilor obținute, vor face parte din acest grup care va pleca la Marea Neagră, adică pe litoralul românesc. Sunt 10 elevi de la școala din Râu de Mori și cinci de la liceul din Hațeg, dar care sunt tot din comuna noastră, evident. Primăria va suporta, ca și cheltuială, doar trans­portul dus-întors, iar în baza unei spon­sorizări se vor acoperi valoric masa, cazarea și restul. Este prima oară când facem asta și ne dorim să fie un semn de apreciere și respect pentru munca lor. Ce ne încântă și mai mult e că unii dintre ei chiar nu au fost vreodată la mare, deci va fi prima oară când vor lua con­tact cu valurile, nisipul și aerul cu­rat de acolo. Bucuria devine una du­blă”, a mai subliniat edilul.