Râu de Mori: activitate administrativă cu noi reguli

17 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

La fel ca şi ceilalţi colegi de breaslă, primarul din Râu de Mori, Niculiţă Mang (foto), a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, fiind trasate unele reguli valabile pe toată perioada în care se funcţionează în regim de avarie din pricina pandemiei de coronavirus.

„Am decis să nu suspendăm eliberarea adeverinţelor pentru APIA. Motivaţia ţine de faptul că avem o comună cu o întindere mare, iar dacă noi i-am fi lăsat baltă pe fermieri până în momentul reluării activităţii publice în sistem normal, ne-am fi trezit la primărie cu sute de oameni. Legat de transmiterea online, către APIA, noi nu putem să detaliem suprafeţele, ci emitem adeverinţa per total, nu şi cu structura culturilor, deci amănunţit (cât e livadă cu pomi, cât însumează grâul etc). Aşa că fiecare îşi declară la APIA ceea ce cultivă şi pe ce teren. În schimb, am instituit un regulament la primărie. Reprezentantul Poliţiei Locale împreună cu una din angajatele noastre de la Centrul de Informare Turistică asigură întregul oficiu, în sensul în care se deplasează la departamente şi îi rezolvă cetăţeanului care se prezintă la primărie doleanţa (impozite şi taxe, adeverinţe etc). Omul nu intră în instituţie şi nu pune mâna pe hârtie până nu e gata completată şi avizată. Astfel, evităm riscurile inutile. Neavând programate activităţi culturale, artistice sau sportive, nu am fost nevoiţi să suspendăm nimic sau să contramandăm. Mai puţin evanghelizările. Totodată, pomenile implică în această perioadă un număr foarte redus de persoane“, a anunţat Niculiţă Mang (foto), primarul comunei Râu de Mori.
Acesta a spus că prezenţa în locurile de joacă nu a fost restricţionată, vremea nefiind una ideală pentru divertisment în aer liber, ele nu sunt nici populate. Cât priveşte cazuistica marcată de COVID-19, la ora actuală există pe teritoriul comunei două familii sosite din Italia şi izolate la domiciliu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Spitalul Deva cumpără un aparat pentru diagnosticarea pacienţilor cu COVID-19

O veste foarte bună vine de la Spitalul Judeţean din Deva. Managerul unităţii medicale, Daniela Roşca, susţine că „în cel...

Trei infracţiuni dintr-un foc

Încurajat de băutură, un tânăr de 30 de ani a urcat la volan, deşi nu avea permis, maşina era neînmatriculată...

Bătută în plină stradă de fostul soţ

Incidentul în urma căruia o tânără de 31 de ani, din Hunedoara, a fost bătută în plină stradă a avut...

Închide