Rãtãcit în Munţii Retezat

15 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

03 X 2salvamontisti retezat (1)

Sorina Popa

Turistul rătăcit în Masivul Retezat a fost găsit într-o pădure, teafăr, dar epuizat. Jandarmii montani şi salvamontiştii l-au găsit, ieri dimineaţă, pe bărbatul care s-a pierdut în Munţii Retezat, în noaptea de duminică spre luni.
Turistul a fost găsit în zona lacului de acumulare Gura Apei. Fiind un pasionat al drumeţiilor, bărbatul a pornit duminică dimineaţa pe traseul barajul Gura Apei – Crucea Trăsnitului – lacul Zănoaga, însă s-a rătăcit. Mama acestuia a anunţat prin 112 dispariţia fiului. În scurt timp, jandarmii montani şi salvamontiştii au pornit în căutarea lui, găsindu-i întâi autoturismul, în zona lacului de acumulare.

Fără răni
„Turistul rătăcit a petrecut noaptea în pădure. Fiind un pasionat al drumeţiilor montane, bărbatul a coborât în cursul dimineţii pe albia unui pârâu, unde a fost găsit de jandarmii montani şi salvamontişti. Era epuizat şi înspăimântat, dar nu prezenta leziuni şi nu a necesitat îngrijiri medicale, fiind condus de la barajul Gura Apei, la domiciliu, de membrii familiei, însoţiţi de jandarmi”, a declarat locotenentul Nicolae Răducu, purtător de cuvânt al IJJ Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
S-a omorât din greşealã?

Aproape că nu trece o zi, ca un hunedorean să nu încerce să se sinucidă din cauza datoriilor acumulate. Se...

S-a stabilit echipa de conducere a Direcţiei Silvice

După ce în urmă cu câteva zile s-a organizat concursul pentru ocuparea posturilor de conducere la Direcţia Silvică Hunedoara, ieri,...

Bãtrânii, primii loviţi de caniculã

Temperaturile ridicate din ultima perioadă au dus la creşterea numărului de pacienţi care au avut nevoie de îngrijiri medicale la...

Închide