Eveniment

Rãtãcit în Munţii Retezat

03 X 2salvamontisti retezat (1)

Sorina Popa

Turistul rătăcit în Masivul Retezat a fost găsit într-o pădure, teafăr, dar epuizat. Jandarmii montani şi salvamontiştii l-au găsit, ieri dimineaţă, pe bărbatul care s-a pierdut în Munţii Retezat, în noaptea de duminică spre luni.
Turistul a fost găsit în zona lacului de acumulare Gura Apei. Fiind un pasionat al drumeţiilor, bărbatul a pornit duminică dimineaţa pe traseul barajul Gura Apei – Crucea Trăsnitului – lacul Zănoaga, însă s-a rătăcit. Mama acestuia a anunţat prin 112 dispariţia fiului. În scurt timp, jandarmii montani şi salvamontiştii au pornit în căutarea lui, găsindu-i întâi autoturismul, în zona lacului de acumulare.

Fără răni
„Turistul rătăcit a petrecut noaptea în pădure. Fiind un pasionat al drumeţiilor montane, bărbatul a coborât în cursul dimineţii pe albia unui pârâu, unde a fost găsit de jandarmii montani şi salvamontişti. Era epuizat şi înspăimântat, dar nu prezenta leziuni şi nu a necesitat îngrijiri medicale, fiind condus de la barajul Gura Apei, la domiciliu, de membrii familiei, însoţiţi de jandarmi”, a declarat locotenentul Nicolae Răducu, purtător de cuvânt al IJJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura