Rata şomajului în judeţ, în cădere liberă

3 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Livia Botici

Economia judeţului Hunedoara dă semne de dezmorţire, dacă ne luăm după ultimele date statistice ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara, care arată că rata şomajului este în scădere, şi faţă de luna septembrie a acestui an, dar şi comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009.

Peste 17.300 de şomeri
Faţă de luna trecută, rata şomajului în judeţul Hunedoara a scăzut cu 1,28 puncte procentuale, atingând la sfârşitul lunii octombrie, nivelul de 8,48 la sută. Raportat la luna octombrie a anului trecut, scăderea ratei şomajului e şi mai mare, respectiv de 1,42 la sută. Totuşi, în prezent, peste 17.300 de hunedoreni nu au un loc de muncă, iar dintre aceştia două treimi trăiesc din indemnizaţie de şomaj. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Hunedoara, în cursul lunii octombrie, 2.800 de hunedoreni şi-au pierdut locul de muncă, dintre care 674 provin din disponibilizări curente de personal. „În acelaşi timp, în decursul lunii trecute, din evidenţele noastre au ieşit 5.411 persoane. De asemenea, 1.714 persoane au reuşit să se angajeze, dintre care 351 pe durată determinată şi 1.363 pe durată nedeterminată. În acest moment, cei mai mulţi şomeri, înregistraţi la AJOFM, sunt în Deva şi Hunedoara, respectiv, peste 2.500 în fiecare municipiu, iar cei mai puţini sunt în Simeria, Călan, Ilia şi Aninoasa”, a declarat Vasile Iorgovan, directorul executiv al AJOFM Hunedoara.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bălgrădean, subapreciat de dinamovişti

Ilie Botezatu, antrenorul care l-a promovat pe Cristian Bălgrădean (foto) în Liga I de la Jiul la Dinamo, sare în...

Heian Deva, în top la karate

Sportivii de la clubul devean, antrenaţi de sensei Marius Biji, au obţinut 19 medalii la competiţiile la care au participat...

De la pomana din cimitir, la spital

Zeci de persoane care au celebrat luni Ziua Morţilor au ajuns la spital în stare avansată de ebrietate.

Închide