Rata de promovabilitate la Bac a crescut cu două procente pe judeţ: A treia medie de 10 la bacalaureat!

9 iulie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Ministerul Educaţiei a publicat ieri rezultatele finale din sesiunea de vară a Bacalaureatului 2018, de după soluţionarea contestaţiilor. La nivel de judeţ, rata promovabilităţii a crescut cu două procente, iar o elevă din Petroşani a obţinut media 10.
Damaris Ilie, absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ din Petroşani, este cea de-a treia elevă din judeţ cu media 10 la Examenul Maturităţii, rezultat după contestaţie. Ceilalţi doi elevi hunedoreni care au obţinut media 10 sunt Iulia Corici, absolventă a aceleiaşi şcoli din Petroşani şi Mihai Lazăr, de la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara“.

Creştere de 2 la sută
Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Hunedoara, prof. dr. Maria Ştefănie, rezultatele din această sesiune a Bacalaureatului sunt sub aşteptări, urmând să fie supuse unei analize. „Rezultatele finale arată o rată a promovabilităţii de 68,73 la sută, fiind în creştere cu circa două procente faţă de primele rezultate, de dinainte de soluţionarea contestaţiilor. La nivel naţional s-a înregistrat o rată a promovabilităţii de 69,7 la sută. Rezultatele sunt sub aşteptările noastre. Vom face o analiză a acestora, iar atenţia noastră se va îndrepta către unităţile de învăţământ cu rezultate slabe”, a declarat prof. dr. Maria Ştefănie.

Din 30 înscrişi, doar doi au promovat
Un singur liceu din judeţ a înregistrat o rată a promovabilităţii de 100 la sută, fiind vorba despre Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ecaterina“ Prislop. Toate cele 10 eleve ale seminarului au obţinut medii cuprinse între 7,51 şi 9,68. În clasament urmează Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Petroşani (99,28 la sută), Colegiul Naţional „Decebal“ din Deva (98,73 la sută), Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria“ din Deva (97,71 la sută) şi Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara (91,57 la sută). În coada clasamentului privind promovabilitatea se situează Liceul „Constantin Bursan“ din municipiul Hunedoara (10 la sută), Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida“ din Petroşani (8,5 la sută) şi Liceul Tehnologic „Nicolae Olahus“ din Orăştie, unde doar doi elevi din 30 înscrişi au promovat Bacalaureatul. În total, la nivel de judeţ în această sesiune a Bacalaureatului s-au înscris 2.870 de candidaţi, dintre care patru au fost eliminaţi iar 273 au absentat. Dintre cei 2.593 de candidaţi care s-au prezentat să susţină probele, 1.785 au luat medii peste 6.00, promovând examenul maturităţii.

Peste 2.000 de elevi admişi
Tot la capitolul învăţământ, ieri au fost date publicităţii listele cu elevii admişi la liceele din judeţ. Dintre cei 2.156 de elevi hunedoreni, care au formulat opţiuni pentru înscrierea în învăţământul liceal, 2.111 au fost admişi şi repartizaţi. Cea mai mică medie cu care s-a intrat în acest an la liceu a fost de 2,26, iar cea mai mare de 9,98. Iniţial, în toate liceele din judeţ au fost disponibile 2.464 de locuri, fără cele de la clasele profesionale şi cele destinate învăţământului profesional dual.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 10.07.2018

Ioan Marin Sibişan, locuitor al municipiului Deva Pentru că a agresat în plină stradă, lovind în cap, fără nici un...

Bulina albă, 10.07.2018

Vasilică Potecă, administrator public al comunei Ilia Pentru că a câştigat concursul de administrator public al municipiului Deva, cu media...

Gura lumii, 10.07.2018

Vorbeşte lumea că un director de pe la noi, paraşutat într-o funcţie de conducere la o firmă mare din judeţ,...

Închide