Ce spun politicienii hunedoreni despre plecarea lui Kovesi

9 iulie 2018 | 13 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Ziua mult aşteptată a sosit. Ieri, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi (foto) din funcţia de procuror-şef al DNA.
„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că România nu poate face paşi înapoi de la statutul de ţară în care domneşte legea şi în care supremaţia Constituţiei este respectată. În România, lupta împotriva corupţiei nu trebuie să fie diminuată ori blocată în nici un fel. Dimpotrivă, trebuie să continue. Nici una dintre instituţiile implicate în lupta împotriva corupţiei nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare”, a declarat Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale.
Laura Codruţa Kovesi a declarat într-o conferinţă de presă, ieri, că va rămâne procuror, dar că pleacă din DNA. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a delegat atribuţiile de procuror-şef, către Anca Jurma, fost consilier al Laurei Codruţa Kovesi.
În urma revocării lui Kovesi de la conducerea DNA, MESAGERUL HUNEDOREAN a întrebat mai mulţi lideri politici din judeţ ce părere au despre revocarea procurorului şef al DNA:

„Au băgat oameni nevinovaţi în puşcării”
„Este bine că domnul preşedinte Iohannis a reuşit să citească şi să înţeleagă că hotărârile Curţii Constituţionale se aplică, nu se comentează. Pentru societatea românească e bine când legile se aplică. Sper să revenim la normalitate privind respectarea legii în România. Să nu se mai facă abuzuri. Este clar, am văzut, dosarele, multe dintre ele, nu au fost făcute corect. Doar în ultimele săptămâni am avut peste 140 de achitări în dosarele instrumentate de către procurorii DNA. Au băgat oameni nevinovaţi în puşcării, unii au murit pe perioada cercetărilor, fără să vadă că au fost achitaţi. Nu mai vrem aşa ceva în România”, a declarat deputatul PSD de Hunedoara, Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD.

O decizie previzibilă
Dorin Gligor, coordonator al organizaţiei judeţene Hunedoara a Pro România, a afirmat că ”era o decizie previzibilă (n.r.- de revocare a lui Kovesi), după hotărârea Curţii Constituţionale. Din punct de vedere strict profesional, Laura Codruţa Kovesi a fost de acord cu abuzurile subordonaţilor, ceea ce nu a fost în regulă. În plus, instituţia pe care a condus-o până astăzi (n.r.-ieri) a fost implicată în bătăliile politice, din nou, lucru de neacceptat”.

„Eu aş fi mers la suspendare”
„Acum, după revocarea Laurei Codruţa Kovesi, încerc să mă obişnuiesc cu gândul că, prin Decizia CCR, preşedintelui Iohannis nu i s-a lăsat nici un fel de spaţiu de decizie personală. Deşi preşedintele a declarat că îl susţine pe procurorul-şef al DNA cu toată forţa, se pare că, din respect pentru ordinea constituţională, domnia sa a luat o decizie care s-a bazat pe respectul Legii fundamentale. Probabil că este un om politic cu adevărat curajos, dacă este capabil să ia decizii pe care nu le doreşte, care îi aduc sieşi prejudicii personale de imagine, dar care fac parte din datoriile asumate ale demnităţii cu care a fost învestit! Recunosc că eu, dacă aş fi fost preşedinte, nu o revocam pe Laura Codruţa Kovesi… Mergeam la suspendare! Pentru că nu sunt lămurită în legătură cu constituţionalitatea deciziei de revocare a CCR şi nu consider CCR o a patra putere în stat, mai puternică decât celelalte trei, pentru că mă revoltă dincolo de orice limită halul în care a fost spoliată prin furt şi abuz ţara, şi vreau ca hoţii să ne dea banii înapoi, pentru că, deşi nu ne-am întâlnit niciodată, întâmplător sau oficial, mie-mi plac determinarea, fermitatea, rezistenţa lui Kovesi! Pentru că, în cele din urmă, în această confruntare, consider că ea a fost în categoria «good-guy»! şi pentru că împrejurarea suspendării ne-ar fi lămurit, o dată pentru totdeauna, ce-şi doresc cu adevărat românii, în legătură cu corupţii. Dar, probabil că în cazul unor alegeri dificile, oamenii ca mine au opţiuni mai degrabă afective, bazate pe intuiţii mai mult decât pe texte de lege. Din fericire, ei nu vor ocupa niciodată demnitatea de preşedinte al unei ţări”, a declarat Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara.

„Un pion pe tabla de şah”
La rândul său, Mircea Moloţ, preşedintele ALDE Hunedoara, susţine că ”Laura Codruţa Kovesi a fost doar un pion pe o tablă de şah al unui stat paralel. Cred că, dacă preşedintele Iohannis a decis să o revoce din funcţie pe Kovesi în al 99-lea ceas, este un lucru bun pentru sistemul din România. Pentru că preşedintele era într-o situaţie penibilă, de a nu respecta o decizie a Curţii Constituţionale. Dacă nu ar fi revocat-o ar fi dat dovadă de nerespectarea legii. Aşa, dăm dovadă că suntem un stat democratic”.

Loading...

Comentarii (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Vili Rupa spune:

  Văd că spuneți că a făcut abuzuri , a băgat oameni nevinovați la închisoare , oare în mintea voastră de politicieni aceste fapte de care vorbiți sunt infracțiuni penale și ar trebui arestată și condamnată la închisoare ,da văd că nu aveți curajul să solicitați public asta . De ce vă este frică să spuneți adevărul despre dreptate în societate ?

 2. Ovidiu spune:

  Ce mai plinge berbecaru dupa ea. Sa dus si pila lui. Acu e in cadere libera. Ce fata de tigan mai are traienel asta. Seamana cu bercea mondialu. Ha ha ha

 3. Bota Pompiliu spune:

  Kovesi nu a dat niciun rechizitoriu in viata ei. Concret ce a facut pentru lupta cu coruptia ? A primit ordine si le-a transmis mai departe. A primit cadou o lucrare de doctorat de la cumnatul mafiotului Pasca Camenita de la ICCJ. Nu poate fi acuzata de plagiat pentru ca habar nu are ce contine aceasta lucrare de doctorat. Doamne ocroteste-i pe români de astfel de nulitati !

 4. Lute care te... spune:

  Sper ca aceasta cucuvea frustrata sa si raspunda penal pentru faptele pe care le-a facut.
  Cum spune si Pompiliu Bota mai sus, ea este o nulitate. A atacat oameni politici la ordinul serviciilor secrete, a fabricat dosare si a protejat infractori, un exemplu concret fiind dosarul Berbeceanu, un personaj corupt, care la fel ca ea a calcat pe cadavre doar pentru a urca in cariera.

 5. Lute care te... spune:

  Iar tu Vili Rupa, care esti un alt infractor protejat, ar fi mai bine sa taci. Stii foarte bine ca ai beneficiat de protectie din partea politiei in schimbul informatiilor “varsate” saptamanal. Vrei sa-ti aduc aminte cum l-ai turnat pe Suri, dupa ce te-a tinut dupa el si ti-a dat sa maninci? Sifonule!

 6. Vili Rupa spune:

  Dacă eram eu protejat de polițiști nu eram azi persecutat . Nu am avut ce să spun despre Șuri și după cum ști el a fost arestat în Spania pentru fapte făcute acol-o ,deci , e bine să nu mai minți ,acum ce faci ,e sifoneală mascată în public pentru ai face dosar la Șuri ,mai câștigă niște mărunt de la cei care te pun să accesezi fonduri pentru mâncare .E grea sărăcia și nu o poți accepta pe stomacul gol.Infractor ești tu care primești bani pentru denunțurile mincinoase pe care le faci .

 7. Piroiu spune:

  Taci dracului de tigan borit ce esti ba vili. Tu si cu tiganu ala de vali orfanu din deva sinteti doi praduitori. Aveti carte de munca la ipj hd. La puscarie cu praduitorii.

 8. Vili Rupa spune:

  Tu Piroiu și cu Lute ați primit salariul de prăduitori de la procurori ,așa a spus procuroarea Hurdubeu , nu mai negați adevărul ,aveți salariul de la procurori pentru mărturiile sub acoperire care le dați în dosare .

 9. Pirlea Ioska spune:

  Frace la dat in primire pe Suri si pe vali orfanu .

 10. Lute care te..... spune:

  Vili Rupa, noi nu aparam militieni si procurori care incalca legea, tu o faci!

 11. Piroiu spune:

  Taci naibii de tigan borit cu hurdubeu a ta. Aia e o jigodie ordinara, o proasta, o nesimtita si e agent sub acoperire sri. …

 12. Vili Rupa spune:

  Pe voi nu vă interesează drepturile cetățenilor ,am postat o direcție de urmat pentru a fi mai bine în societate și voi mă jigniți pe mine ,ce aveți cu mine jigodii umane ale societății ce va fătata mama voastră de nu mai încăpeți în haine de secănd pe voi , ce v-am făcut de vă place să mâncați rahat și vă place să-l mestecați să-i simțiți gustul de vă lingeți pe bot ,mai educați-vă și mai reveniți cu idei mai bune pentru viitorul societății .

 13. Lute care te... spune:

  Ce ai facut tu mai analfabetule? Ai postat o directie de urmat?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Rata de promovabilitate la Bac a crescut cu două procente pe judeţ: A treia medie de 10 la bacalaureat!

Ministerul Educaţiei a publicat ieri rezultatele finale din sesiunea de vară a Bacalaureatului 2018, de după soluţionarea contestaţiilor. La nivel...

Bulina neagră, 10.07.2018

Ioan Marin Sibişan, locuitor al municipiului Deva Pentru că a agresat în plină stradă, lovind în cap, fără nici un...

Bulina albă, 10.07.2018

Vasilică Potecă, administrator public al comunei Ilia Pentru că a câştigat concursul de administrator public al municipiului Deva, cu media...

Închide