FlashPolitica si administratie

Răsturnare de situaţie la Consiliul Judeţean. Tiberiu Balint şi-a retras cererea de demisie!

05 tiberiu-balint_1-465x390  Natalia Bumbac

Tiberiu Balint (foto) rămâne în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, după ce şi-a retras cererea de demisie depusă în 5 decembrie 2014. Acesta a putut să revină asupra demisiei sale din CJ Hunedoara, întrucât ea nu a fost adusă la cunoştinţa aleşilor judeţeni în şedinţă ordinară şi, ca urmare, nu a fost validată de legislativul judeţean. Cu toate acestea, Tiberiu Balint nu-şi va putea exercita obligaţiile de serviciu, deoarece a fost suspendat din funcţia de vicepreşedinte al CJ Hunedoara pe perioada arestului la domiciliu.

S-a retras pentru a nu influenţa ancheta
Aşa cum susţin unele surse politice, decizia recentă a liberalului le-a dat multor colegi de-ai săi planurile peste cap, aceştia găsindu-i deja un înlocuitor.
Dar motivele care au stat la baza deciziei de a-şi retrage demisia din funcţiile publice deţinute la Consiliul Judeţean Hunedoara ni le-a explicat chiar liberalul. „Mi-am retras cererea de demisie luni, 5 ianuarie. Atunci când mi-am depus demisia, eram vicepreşedinte în funcţie al CJ Hunedoara, iar decizia mea a coincis cu declanşarea anchetei procurorilor. Aşa cum am declarat la acel moment, solicitarea de a fi eliberat din funcţiile publice am făcut-o pentru a nu exista suspiciunea că aş influenţa în vreun fel desfăşurarea anchetei procurorilor legată de activităţile de la Consiliul Judeţean, lucru care oricum nu l-aş fi făcut. La câteva zile, după ce a fost instituită măsura privativă de libertate, am fost suspendat din funcţie, iar din acel moment, demisia mea nu mai avea obiect. Faptul că a fost menţinut arestul la domiciliu pentru încă o lună, perioadă în care rămân suspendat din funcţia de vicepreşedinte, nu mai necesita o demisie. De aceea, am revenit asupra deciziei şi am hotărât să-mi retrag cererea. Consider că suspendarea din funcţie este suficientă pentru ca procurorii să poată să-şi desfăşoare ancheta şi să constate că sunt nevinovat”, a declarat Tiberiu Balint pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Acesta a adăugat că are suficiente probe şi dovezi pentru a contracara acuzaţiile care i se aduc, iar atunci când va fi pronunţată o sentinţă definitivă, este sigur că va fi achitat. Despre poziţia sa în Organizaţia PNL Hunedoara, Tiberiu Balint a afirmat că şi-a menţinut toate funcţiile, iar despre revenirea asupra deciziei de a demisiona a susţinut că este strict o opţiune personală.

Unora nu le-au ieşit planurile
Aşadar, planurile elaborate de către colegii de partid ai lui Balint, imediat după ce şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi din cea de consilier judeţean, nu mai sunt valabile. Scenariul prin care consilierul judeţean Vetuţa Stănescu (considerată a fi omul lui Moloţ) i-ar fi luat locul vicepreşedintelui demisionar nu se va mai materializa.
Despre efectele create de răsturnarea de situaţie în urma deciziei lui Balint, deputatul Bogdan Ţîmpău, înlocuitorul lui Moloţ la conducerea liberalilor hunedoreni, a spus că va fi necesară o discuţie în interiorul organizaţiei. „Vom avea în 12 ianuarie o şedinţă a Biroului Permanent al Organizaţiei PNL Hunedoara, în care vom discuta şi aceste aspecte, iar concluziile cu siguranţă le vom face publice”, a declarat Bogdan Ţîmpău. Acesta a adăugat că decizia lui Tiberiu Balint de a-şi retrage demisia nu are cum să ajute partidul, referindu-se mai mult la partea de imagine publică, dar nici Consiliul Judeţean Hunedoara, fără a preciza exact la ce a făcut referire.
Ca urmare a faptului că Tiberiu Balint rămâne vicepreşedinte (suspendat, la fel ca şi preşedintele Moloţ, ei fiind arestaţi la domiciliu), conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara va fi asigurată de vicepreşedintele Dorin Gligor. Asta, până când celor doi li se va ridica suspendarea.

7 comentarii la „Răsturnare de situaţie la Consiliul Judeţean. Tiberiu Balint şi-a retras cererea de demisie!

 • Am sa cer excluderea lui Balint si a lui Molot din partid dupa ce am vorbit cu Avram, Iovanesc si Carmen

 • de casa cumparata de balint in almasul sec in care sta un boschetar analfabet pe numele caruia a infintat tot felul de firme prin care sifona banii se stie

 • Bogdane (tu ala care de dai Tampau, ca cel real nu scrie in „manifestul PSD”), cu cine vrei sa vorbesti ? Cu Avram, Iovanesc si Carmen, da’ pe LIBERALI cand oare-i mai intrebati ?
  Mai TOVARASI, dupa ce a innebunit PSD cu Ponta Sova Ghita, acum e randul PNL la D E Z I N T E G R A R E. Vine o domnisorica cu veleitati vadit despotice sa faca ce ?
  Se pare ca in Romania epoca PARTIDELOR apune. In era Facebook lumea se misca mult mai rapid si transparent. Daca dinozaurii cu monoclu din Clubul de la Roma si din Bildemberg inca nu s-au obisnuit cu ideea, ar cam fi timpul ca in lume sa se intample o realiniere din mers a politicii mondiale, si bineanteles din Romanica.
  Sforarii, matrapazlacuri, budoare, mondenitati, secrete de catifea, hotia si incultura au dus societatea umana in halul in care arata acum. Iar ideile mijite la orizontul, romanesc se cheama, Ghita, Gorghiu, Sova, Ungureanu, Andreea Vass … mie scarba.
  Presedintii organizatiilor de baza din anii 50 au fost inlocuiti cu tovarasei care neaparat stiu „engleza”, atata cat stiau si aia … rusa, adica doar sa predea cate ceva hartii la ambasada.
  De la Ghigamesh incoa lumea nu s-a schimbat o iota , sau o cirta.
  Halal

 • Grupul Bilderberg – Wikipedia ,Epopeea lui Ghilgameș – Wikipedia , domnu pnl-ist prost mai intai cultivati bruma de minte , imburuienata total de trepadusii partidului dumitale si apoi postati ,despre molotzismele din judet,sforarii, matrapazlacuri, budoare, mondenitati, secrete de catifea, hotia si incultura gastii cu care te identifici , nu stii ca acum e pnl pe stil vechi , astia penalii si pnl pe stil nou , mai tinereii , asa ca moshule ,ia mai acana ,ca strici imaginea,…partidului,…

 • FARA TITLU
  A fost odata un *****,
  Micut obraznic si motzat ,
  Si il stimau cacatzii toti,
  Ca el era cel mai cu motz,
  Dar intr-o zi
  Un caine mic si pricajit,
  S-a dat la el si la halit,
  A stat un pic, l-a rumegat,
  Si l-a facut din nou *****.
  Era micutz si fata motz,
  Radeau de el cacatzii toti.
  MORALA.
  Sa nu fii mare si motzat,
  Ca o s-ajungi iarasi *****.

 • Racota Bacsi, can’ te’mbeti taci drek’, ca-ti pute gura, duhnesti a prostie.
  A … si …, batran probabil e si tac’tu, si candva tot asa o sa ajungi si tu, mai PLAVANE. Sau nu stii ca orice armasar va devei gloaba ?!
  Iar PNListului, daca tot ti-a venit mintea de pe urma, cin’ te tine in partide ?,
  Ca toate-s pline de alde Laiota – voievod, Udrea, Vass, Gorghiu etc… Tineri pe care nu-I recomanda decat Haret-izarea intregului invatamant romanesc.
  Sau poate javre nu-s decant in PNL, am uitat ca numai in PSD sunt toti sfintii. Iertare domnului Sarbu.
  In tara asta de …. nu te poti pisa de critici, domnule Racota.
  Da’ mai terminati cu campaniile ca ne cam saturaram si de ele si de partizani de carton (sa nu mai folosesc termenu drag dumitale). Si, apropos sa sti ca pa la noi porcii mananca rahat, cainii sunt ceva mai destepti. Da ce sa-i faci, te trada sangele … „Dinamovist” (si ochii albastri).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.