Raportul accidentului de la Mina Lonea, trimis Parchetului

Maximilian Gânju

Inspectorii de la ITM au finalizat cercetarea în cazul accidentului colectiv de muncă produs la jumătatea lunii februarie a.c, la Exploatarea Minieră Lonea. Atunci, trei mineri au suferit arsuri în urma unei flame apărute la un transformator pe care-l reparau.
„Inspectorii ITM au finalizat cercetarea în cazul accidentului şi s-a propus trimiterea raportului la procurori, pentru continuarea cercetării penale pentru patru persoane”, spun surse oficiale. Potrivit raportului, cei trei electricieni minieri şi inginerul care-i coordona vor fi cercetaţi pentru abateri de la normele de securitatea muncii. Totodată, în urma cercetării şi Exploatarea Minieră Lonea, în calitate de angajator, a fost sancţionată de către inspectorii de muncă cu amenzi care totalizează 40.000 de lei. Sancţiunile au fost date tot pentru abateri de la normele de sănătate şi securitate în muncă.
Accidentul colectiv a avut loc pe data de 15 februarie. Trei electricieni reparau un transformator aflat în subteran, când s-a produs un scurt-circuit electric trifazic, flama acestuia arzându-i pe faţă şi pe mâini. Răniţii au ieşit pe picioarele lor din subteran şi au fost transportaţi în scurt timp la Spitalul de Urgenţă Petroşani, unde au primit îngrijiri medicale pentru arsuri de gradul I şi II la nivelul feţei şi mâinilor. Încă din primele date ale cercetării, a reieşit că a fost vorba de o eroare umană, dat fiind faptul că minerii lucrau la reparaţia transformatorului, în timp ce acesta se afla sub tensiune.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.