Raliul Hunedoarei poate fi introdus în calendarul sportiv

Prezent la etapa a treia de Super Rally din cadrul Campionatului Național de ra­liuri, vicepreședintele FRAS, Daniel Ungur (foto), a spus că apșreciază foarte mult modul în care a fost organizat raliul de la Deva.

Gazde excelente
„Etapa de la Deva este un fel de Monte Carlo din România. Am mai spus acest lu­cru și iată că se confirmă. Clubul orga­ni­za­tor, primăria și autoritățile locale au făcut lucruri nemaipomenite iar traseul a fost ex­ce­lent, ales aici în centrul municipiului. Noi promovăm, pe lângă sportul atotombilistic, și turismul, fie el local iar la Deva au fost câ­teva mii de spectatori prezenți la întrecerile etapei. Eu eram un mare fan al Raliului Hu­ne­doarei, am concurat la mai multe ediții, erau configurații diferite ale traseului, Silvaș, Cinciș, Căprioara, cu spectatori cunoscă­tori, liniștiți și cu participare numeroasă dar selectă. De aceea, venim acum la Deva, unde ne simțim foarte bine, sunteți gazde excelente.Sunt aici să discutăm cu factorii direct implicați pentru reintroducerea Ra­liului Hunedoarei în campionatul național.
Revenind la etapa de la Deva, a fost una interesantă cu un farmec anume.Traseul este unul rapid, dar a fost securizat foarte bine, pentru siguranța piloților și a spec­ta­torilor. E bine definit și pune în dificultate piloții, deoarece orice ieșire în decor poate duce la probleme tehnice, cum spunem noi, se poate rupe fierul, în general pla­ne­tarele. Jerome France a câștigat și, după cum se vede, niciodată să nu renunți, el nu a renunțat chiar dacă a ieșit în decor la prima manșă. Mihai Leu a avut și el o pro­blemă la frâne dar păstrează șansă de a fi pe podium la finalul de campionat”, a de­cla­rat Daniel Ungur.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.