Rafael Nadal se retrage temporat din competiții

Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP) (foto) a anunțat că nu va mai juca deloc în 2021. Astfel, ibericul ratează turneul de la US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, dar și celelalte competiții la care trebuia să participe în acest an.
Accidentarea la piciorul stâng nu-i dă pace spaniolului, care a luat decizia de a-și lua o pauză mai lungă pentru a găsi alte metode de tratament. Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss.
Concret, Nadal suferă, încă din adoles­cență, de o boală congenitală la scafoidul tarsian. În 2005, Nadal a fost informat că, din cauza acestei suferințe, ar trebui să se retragă din tenis. „Acest os defect, de care nici nu ştiam că există, a devenit varianta mea de călcâi al lui Ahile, cel mai vulnerabil punct al corpului meu”, s-a destăuinuit Nadal în cartea sa.
Această boală rară presupune defor­marea unuia dintre cele șapte oase ale labei piciorului.
„Vă informez că, din păcate, trebuie să-mi închei sezonul 2021. Sincer, am suferit mult mai mult decât trebuia cu piciorul în ultimul an și trebuie să-mi iau ceva timp. Am luat această decizie după ce am discutat cu echipa și familia și cred că e cheia pentru a merge înainte și a mă recupera eficient. Trebuie să văd cum voi scăpa de aceste dureri pentru a continua să mă bucur de tenis.Vă promit tuturor că voi munci din greu pentru a încerca să continui să mă bucur de acest sport pentru încă ceva timp”, a spus Nadal într-o conferință de presă
Djokovic rămâne unicul candidat pentru titlul de la US Open. În cazul unui succes la New York, sârbul ar pune mâna pe cel de-al patrulea turneu de Mare Șlem al anului și al 21-lea în total, ceea ce înseamnă că i-ar devansa pe Nadal și Federer, ambii cu 20. Pe lângă Nadal, și-au mai anunțat absența de la US Open Roger Federer și Dominic Thiem, campionul en-titre

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.