Radu Crişan revine la şefia Direcţiei Silvice

Sorina Popa

Anul trecut, la conducerea Direcţiei Silvice (DS) Hunedoara a fost numit un nou şef. Astfel, Radu Gagea a deţinut funcţia de director al DS Hunedoara, până la jumătatea lunii mai 2021. Din 13 mai, Radu Crişan (foto) a revenit însă pe post, după ce ani buni a condus Direcţia.

Experienţă de 28 de ani
„Am fost pe postul de la Geoagiu cu dele­gaţie. A expirat perioada şi am revenit la con­du­cerea Direcţiei Silvice Hunedoara. Domnul Gagea a mers înapoi la Ocolul Silvic Hune­doara”, a declarat Radu Crişan pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
În momentul în care a fost mutat la Geoagiu, Crişan era pe postul de director după ce a susţinut un concurs în acest sens.
„Sunt delegat pe această funcţie de con­ducere. Domnul Crişan s-a mutat la Ocolul Silvic Geoagiu, la cerere. Dacă mă voi hotărî să rămân pe această funcţie o să dau concurs, dacă nu o să merg înapoi la Ocolul Silvic Hu­ne­doara. Am o experienţă în domeniul silvic de 28 de ani. Am fost şef de Sector de exploatări forestiere din 1993, până în 1996, după aceea, din anul 1997, am fost şef de ocoale, şi până în prezent. Pentru mandatul meu de direc­tor, indiferent de durata sa, am deja un plan. Trebuie să optimizăm activitatea şi să pu­nem pe picioare Direcţia Silvică, pentru că, deocamdată, are 34 de milioane de lei pier­deri. În următoarele luni, această pierdere se va agrava, pentru că noi nu prea vindem masă lemnoasă în perioada de vară. S-a ajuns în această situaţie din cauza managementului defectuos, pentru că nu există altă explicaţie, plus criza lemnului, care a început de un an şi ceva pe piaţa din ţară, din cauza importurilor de lemn. Importăm din Austria, Italia, Ger­mania lemn, care vine la un preţ foarte mic şi atunci ne-a scăzut şi nouă preţul de vânzare”, a declarat Radu Gagea anul trecut.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.