Răchitova: pregătiri pentru noul an şcolar

26 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Magdalena Şerban

La Răchitova, singura şcoală funcţională a rămas cea din localitatea principală, aici urmând cursurile în jur 100 de pre­şcolari şi şcolari. Primarul spune că mai tre­buie făcută o mică intervenţie inves­tiţională, iar clopoţelul poate să sune, din nou.
„Este nevoie de înlocuirea unei porţiuni din acoperiş, fiind degradat. Când plouă, ne face necazuri. E o prioritate şi o vom rezolva în timp util, astfel încât începerea şcolii să se facă în condiţii optime. Nece­sarul de lemne pentru foc a fost şi el asigurat, unitatea dispunând de centrală termică. S-au făcut igienizări şi ne pre­gătim încetul cu încetul de un nou an edu­caţional. Sunt două-trei intrări, aşa că se poate vorbi de fluidizare, nu de aglomerare legat de accesul în incintă. Copiii au la dispoziţie un microbuz şcolar pentru ca naveta între sate să nu ajungă un im­pe­diment. Mai avem o şcoală la Vălioara, edificiul arată bine, dar din păcate a fost scos din sistemul activ de învăţământ, deoarece se înregistrează o lipsă a copiilor. În caz de forţă majoră şi dacă se impun alte normative faţă de cele actuale referitor la distanţarea socială, putem să luăm în calcul şi această locaţie. Deo­cam­dată, vedem ce decizii se mai iau de către autorităţile centrale. Noi doar le res­pec­tăm”, a spus Liviu Simedroni (foto), pri­marul comunei Răchitova.
Chiar dacă este un an atipic, acesta a ţinut să le ureze elevilor şi cadrelor didac­tice mult succes în activitate, considerând că importante sunt rezultatele finale. Prin­cipiul său este că cine vrea să înveţe, o va face atât în regim offline cât şi în unul online.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hărău: cadastrarea gratuită pentru cetăţeni, într-un stadiu avansat

Magdalena Şerban În timp ce unele localităţi din ţară s-au împotmolit de-a binelea cu implementarea Programului Naţional de Cadastru şi...

Este sigur. Comunele Ilia şi Dobra vor avea gaz metan!

Sorina Popa S-a hotărât! Locuitorii din comunele Ilia şi Dobra vor avea gaz metan în case. Lucrurile au fost bătute...

Primarul Silviu Nan, omul căruia, de 20 de ani, locuitorii comunei Gurasada îi acordă încrederea şi speranţele lor

Sorina Popa Primarul Silviu Nan (foto) conduce comuna Gurasada de cinci mandate. Oamenii au avut încredere în el şi i-au...

Închide