Răchitova: lemn de foc distribuit către populație

Magdalena Șerban

Face ce face și mereu e campion în distribuirea, din timp, a lemnului de foc către populație.Edilul din Răchitova, Liviu Simedroni, va sta liniștit în toamnă, localnicii fiind pregătiți pentru oricând va decide frigul să vină.

Pentru toată lumea
„Solicitările se onorează în baza unei cereri scrise. Deţinem 2.400 de hectare de fond forestier date în administrare Oco­lului Silvic Valea Haţegului, din Densuş, iar din ce avem, ajutăm cum putem. Mereu ne încadrăm cu cantitatea, nu s-a întâmplat să rămână nimeni pe dinafară.
Dacă optează să-l ridice din depozitul nostru din Ciula Mare, prețul practicat e de circa 230 de lei pe metru cub, iar pentru cel de la Răchitova, luat direct din rampă, prețul e de 200 de lei metru cub. Transportul şi-l asigură fiecare, pe cont propriu. Din fâneţele împădurite, aşa cum se întâmplă anual, oamenii îşi mai procură și ei lemn din suprafeţele marcate pentru tăiere. Și acum, la fel ca și anii trecuți, am pus la dispoziţie în jur la 1.500 de metri cubi. Totodată, este absolut necesar să asigurăm lemnul de foc pentru instituţiile locale. Este în puterea, dar și în atribuțiile noastre să rezolvăm acest aspect”, a afirmat Liviu Simedroni (foto), primarul comunei Răchitova. Cât priveşte amena­jamentul silvic, alesul a spus că e încă activ, urmând să expire la anul. Dar nu se va întâmpla să fie dat uitării, așa că lucrurile se vor reglementa, fără întârzieri. După cum se știe, fără o astfel de documentație în vigoare, nu se poate tăia nici măcar un metru cub de lemn.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare