Comunitate

Invitație la Zilele Orașului Geoagiu

Magdalena Șerban

 

Sărbătoarea Sfintei Maria este o zi mare pentru inimile locuitorilor din Geoagiu şi nu numai, ea fiind dedicată unei manifestări tradiționale ce transformă staţiunea, an de an, într-un nucleu al muzicii și dansului. Astfel, în week-endul ce urmează, administrația publică de aici își așteaptă comunitatea, dar și invitații, la evenimentul prilejuit de celebrarea „Zilelor Orașului Geoagiu – Festivalul de Folclor al Românilor de Pretutindeni, Ileana Rus.

 

Pandemia l-a pus pe pauză în 2020

« Este un demers ce a luat naștere ca semn de prețuire și în memoria cântăreţei pe care nu dorim să o dăm uitării, talentul ei fiindu-ne alături, mereu. Ileana Rus rămâne un simbol al meleagurilor noastre și ne definește tezaurul focloric și cultural. Totodată, acțiunea la care vă invit în număr cât mai mare reprezintă și un puternic promotor turistic, ținând cont că de-a lungul timpului, pe parcursul manifestărilor, staţiunea a înregistrat un număr mare de vizitatori, veniţi atât din județ, cât şi din alte părţi, pentru a marca sfântul praznic creștin, într-o atmosferă estivală. De asemenea, dacă tot ne aflăm la ceas festiv, vreau să precizez că le vom ura bucurii și sănătate celor 18 cupluri de aur care prin longevitatea casniciei lor (cinci decenii) ne demonstrează că nimic nu e prea mult atunci când există iubire, respect și susținere. Vor primi diplome, flori și o mică surpriză din partea primăriei și a consiliului local. Vă așteptăm să petrecem un sfârșit de săptămână vivant”, e mesajul transmis de primarul orașului Geoagiu, Vasile Cărăguț. Edilul roagă participanții să țină cont de regulile de distanțare, încă fiind în vigoare reglementările dictate de starea de alertă. Poate că de cele mai multe ori constituie un inconvenient, însă sănătatea noastră și a celor dragi trebuie să primeze.

 

Programul  evenimentului va fi următorul :

 

SÂMBĂTĂ 14 AUGUST 2021:

  • ORA 18.00 – Deschiderea evenimentului;

                    – Muzică uşoară: Dinu şi Deea MAXER, TEO BAND, FLORIN MURESAN, QUAS;

                    – Trupa de dans modern – The POWER Geoagiu.

 

DUMINICA 15 AUGUST 2021:

  • ORA 15.00Slujba Sfântului Maslu la Biserica Ortodoxă din Geoagiu Băi, cu Hramul Adormirii Maicii Domnului;
  • ORA 18.00 – Spectacol folcloric susținut de îndrăgiți soliști ai cântecului popular: DIANA SELAGEA, CIPRIAN ROMAN, ADINA HADA, CORNELIA LUPULESCU, DENISA MUREȘAN, GHIȚĂ RUS,

EVA VLAD, GEANINA VLAD, NICU DRĂGAN, BOGDAN MOGOAIA, GHEORGHE LĂSCOIU, SIMI BELEA;

  • ORA 23.45 – Foc de artificii!
  • ACOMPANIAZĂ TARAFUL „GERMISARA” CONDUS DE GEANI VLAD;

 

Invitat special: TUDOR LIMBEANU Patriotul

Ora 23:45 – foc de artificii

     

       Locația evenimentului:  parcarea din centrul stațiunii – lângă ștrand. Organizatori: Primăria și Consiliul Local al Orașului Geoagiu în parteneriat cu Asociația Sara Maria Vest, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara și Asociația pentru Dezvoltarea și Promovarea Turismului Geoagiu Băi.

 

     

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.