Sport

Putere de la noile achiziţii

Ciprian Marinuţ

Cu şapte jucători noi, valoroşi şi experimentaţi la nivelul ligii secunde în formula de start, Minerul a început în forţă returul, câştigând cu 3-1 (1-0) meciul din deplasare cu Arieşul Turda, formaţie neînvinsă de şase etape.

Banii vorbesc

Minerul Lupeni a lăsat impresia că urmează exemplul calului lui Făt-Frumos, care a devenit înaripat după ce a mâncat jăratic. Dintr-o echipă cu mari carenţe de efectiv şi de exprimare în teren, trupa pregătită de Petre Gigiu a devenit puternică şi competitivă. Secretul e simplu şi constă în campania excelentă de transferuri a minerilor, care au profitat de necazurile financiare ale altora şi au adus mulţi jucători de top, la nivelul eşalonului doi, dintre care şapte au fost titulari în partida de la Turda.

Au avut şi noroc

Fără a fi încă perfect rodaţi şi închegaţi, minerii şi-au arătat colţii doar pe finalul primei reprize, în contextul în care au avut şi şansa ca doi oameni de bază ai Arieşului, Szekely şi Timar, să se accidenteze. Itu, Pepenar şi Omoduemuke au ratat deschiderea scorului în interval de un minut, iar în prelungirile primei reprize, Misinga Hebga a mişcat tabela pentru prima dată. Turdenii au ieşit motivaţi de la cabine şi au reuşit să egaleze, 1-1, prin Cristea şi apoi puteau trece în avantaj, însă acelaşi Cristea (51) şi Anghel (52) au ratat două situaţii clare. Pe final, Minerul a fost mai lucidă şi mai pragmatică şi şi-a adjudecat victoria prin golurile reuşite de Itu şi Ciolca.

Fără probleme cu retrogradarea

Victoria l-a determinat pe antrenorul minerilor, Petre Gigiu, să spună că echipa lupeneană nu va avea probleme în lupta pentru evitarea retrogradării. „La valoarea loturilor pe care le au atât Minerul, cât şi Arieşul, nu vor fi probleme cu retrogradarea. Totuşi, jocurile de început de sezon nu dau adevărata valoare a echipei şi va trebui să fim foarte atenţi şi în continuare”, a spus Gigiu. Marin Tudorache s-a arătat supărat pe jucătorii săi, deşi anticipa că minerii le vor face viaţa grea. „Aşa după cum am anticipat, am întâlnit un adversar bun, cu jucători experimentaţi, dar asta nu ne-a dat dreptul să pierdem acest meci. Mă deranjează atitudinea unor sportivi, care nu au jucat pentru echipă. Acest lucru mă determină să fac schimbări radicale pentru partidele viitoare”, a spus Tudorache.

FC Arieşul – Minerul Lupeni 1-3 (0-1)

Marcatori: N. Cristea (48) / Misinga Hebga (45+2), Itu (58), Ciolca (86)

Stadion: Municipal; Gazon: moale, dar bun de joc; Timp: ploios; Spectatori: 250

Minerul: Pascal – E. Popa, Ciolca, Kalai, Corcoveanu – M. Gheorghe, Omoduemuke (84 R. Cosma), R. Cristian, Pepenar (86 B. Costea) – Itu (cpt), Misinga Hebga (80 D. Diaconescu). Antrenor: Petre Gigiu.

Cum s-au marcat golurile?

0-1, min.45+2: Misinga Habga a pătruns frontal, nemarcat şi a şutat de la 14 metri în stânga lui Curileac; 1-1, min.48: N. Cristea a şutat violent de la circa 22 de metri în stânga lui Pascal; 1-2 min. 58: Itu a reluat în dreapta portarului de la şapte – opt metri, după un corner executat de M. Gheorghe; 1-3 min.86: Ciolca a trimis în plasă de la doi metri, după ce Curileac a bâlbâit mingea la o centrare a lui M. Gheorghe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura