Sport

Pus să dea baraj pentru Mondiale

04 juratoni2013Ciprian Marinuţ

Pugilistul devean Bogdan Juratoni (foto) este obligat de Federaţia Română de Box să-şi câştige prin luptă dreptul de participare la Campionatele Mondiale de box pentru seniori, din Kazahstan, deşi este singurul medaliat al României la Europenele din acest an şi la Mondialele din 2011.

Palmaresul nu-i ţine de cald
Campion naţional incontestabil în ultimii ani şi unic medaliat al României la ultimele competiţii internaţionale majore, Bogdan Juratoni este pus la colţ de Federaţia Română de Box, din cauza unei decizii controversate de la competiţia „Centura de aur”. Ca dovadă, în ciuda rezultatelor valoroase pe plan intern şi internaţional, pugilistul devean este obligat să susţină un meci de baraj, pentru a obţine dreptul de a boxa pentru România la ediţia 2013 a Campionatelor Mondiale de box pentru seniori.
România va participa la competiţia găzduită în Kazahstan, la Almatîi, între 11 şi 27 octombrie, cu un lot de cinci pugilişti. Lotul tricolor pentru acest eveniment va fi stabilit de Biroul federal al F.R. de Box, pe 30 septembrie, când vor avea loc două meciuri de selecţie, la categoriile 60 şi 75 kilograme. În cele două meciuri de selecţie, Cătălin Gheorghe (CSM Ploieşti) luptă cu Alexandru Ciucureanu (SCM Bacău) la categoria 60 kg, în timp ce Bogdan Juratoni îl va înfrunta pe Cătălin Paraschiveanu (SCM Bacău), pentru titularizarea la categoria 75 kg. Barajul de la categoria 75 kilograme a fost inventat pentru că, după un şir de victorii ale lui Bogdan Juratoni, la „Centura de aur”, disputată în această vară, Paraschiveanu l-a învins pe devean, după o decizie controversată a arbitrilor.

Trei locuri asigurate
Spre deosebire de unicul medaliat al ţării la ultimele competiţii internaţionale, FR Box a dat deja gir pentru Mondiale pentru trei boxeri care sunt lideri autoritari la categoriile lor de greutate. Ovidiu Berceanu (CSM Reşiţa), la categoria 49 kg, şi Mihai Nistor (SCM Bacău), la +91 kg, şi-au asigurat deja locul în lotul ce va face deplasarea. Răzvan Andreiana, de la CS Dinamo, la categoria 56 kg, urma să boxeze într-un meci de selecţie cu Maike Cioacă (SCM Bacău) pe 30 septembrie, dar ultimul s-a accidentat la „Centura de aur” şi i-a lăsat cale liberă dinamovistului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.