Comunitate

Purtat la judecăţi aiurea

Sorina Popa

Preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Deva, Francisc Kovacs (foto), se luptă în instanţă de mai multă vreme cu cinci foşti membri ai Casei, cheltuind bani şi timp, numai pentru că aceştia se încăpăţânează să-l târască prin tribunale.

Din 12 plângeri penale, nici una fondată

Cei cinci foşti membri ai CARP Deva, care au fost excluşi din structuri, sunt Leonida Căzănaru, Tiberiu Goschler, Eugen Gârbou, Magdalena Gârbou şi Francisc Bala. Aceştia i-au făcut preşedintelui CARP Deva nu mai puţin de 12 plângeri penale, acuzându-l fie că a sustras din banii pensionarilor, fie că şi-a tras salarii de zeci de milioane de lei. Numai că, anchetatorii au ajuns la concluzia că toate aceste acuzaţii sunt false şi ele au fost făcute de cei cinci în ideea de a se răzbuna pe Kovacs, fiind excluşi din rândurile CARP Deva, deoarece au încălcat statutul organizaţiei.

Tentativă de schimbare din funcţie eşuată

Potrivit lui Francisc Kovacs, seria acestor plângeri a început în anul 2008, după o şedinţă a pensionarilor de la CARP Deva, când cei cinci au încercat schimbarea sa din funcţia de preşedinte. Numai că, membrii Casei nu au muşcat momeala şi nu au fost de acord cu manevra respectivă. „Am primit decizie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) la toate plângerile formulate împotriva mea. Mă deranjează că sunt purtat pe drumuri de nişte oameni care nu au făcut nimic pentru pensionari, ci doar şi-au văzut propriul interes, totdeauna. Unul dintre cei cinci, Tiberiu Goschler, are poprire pe pensie, deoarece trebuie să-mi dea 10 milioane de lei vechi, după ce a pierdut procesele intentate mie”, a declarat Francisc Kovacs, preşedintele CARP Deva.

Nu există dovezi de ilegalităţi

Printre altele, preşedintele CARP Deva este acuzat că în 2008, a solicitat modificarea statutului Casei, în mod ilegal. Iată ce spune procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia, în legătură cu această acuzaţie: „Din actele premergătoare, rezultă că s-a cerut modificarea statutului asociaţiei, depunându-se documentele solicitate. Nu există dovezi din care să rezulte că preşedintele asociaţiei, când a dispus şi procedat în legătură cu modificarea statutului, a fost de rea credinţă”. Astfel, plângerea formulată de Leonida Căzănaru împotriva lui Francisc Kovacs a primit un răspuns negativ, prin Rezoluţia din 26 mai 2009, dispunându-se neînceperea urmăririi penale.

One thought on “Purtat la judecăţi aiurea

  • Incredibil !!! Ani de zile ati aruncat cu noroi in omul asta, voi ati fost cei care ati umplut orasul cu acuzatiile astea si acu – dupa ce deva are primar de la PDL – ii luati apararea. E jenant ce faceti !! V-ati cerut vreodata scuze acestui om pt linsajul mediatic la care l-ati supus ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura