Punct de aur, psihic „şifonat“

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a scos o remiză, 1-1, pe terenul echipei cu cea mai puternică ofensivă a seriei, FC Zalău, şi şi-a menţinut invincibilitatea şi după ultima etapă a turului. Trupa negru-alb-albastră şi-a redus însă „confortul psihic”, deoare şi-a diminuat la numai şapte puncte avansul faţă de următoarea clasată, CS Oşorhei, care a învins la Petroşani.

Buni, până le-au trecut emoţiile adversarilor
Parcursul foarte bun din etapele anterioare le-a ţinut parţial de cald hunedorenilor şi în ultima etapă a turului. Trupa antrenată de Marius Opric a fost vioara întâi a partidei în prima parte a reprizei întâi, deoarece FC Zalău a părut impresionată de „statistica” excelentă a hunedorenilor. Prin urmare, negru-alb-albaştrii au controlat startul partidei şi au deschis scorul în minutul 19, în urma unui contraatac ca la carte. Fundaşii zălăuani au ieşit greşit la ofsaid, mingea a ajuns la Robert Cristian pe partea dreaptă, iar centrarea sa a fost reluată în plasă cu capul de Flavius Nicula (19), 0-1.
Pe măsura trecerii timpului, gazdele s-au prins că hunedorenii sunt la oarece distanţă de calitatea necesară rezultatelor înscrise în clasament şi au prins curaj. Ca dovadă, FC Zalău a lăsat emoţiile deoparte şi a demonstrat că nu întâmplător are cea mai puternică ofensivă a seriei. Atacurile s-au succedat cu destulă insistenţă la poarta hunedoreană, iar în minutul 57, inevitabilul s-a produs. În urma unui corner, Cosmin Sabou a şutat puternic, portarul Anton Ilie a respins doar până la Claudiu Cornaci (57), care de la marginea careului mic, a şutat precis şi a restabilit egalitatea, 1-1. Pe final, s-a jucat cu garda jos, ambele echipe având şanse de a-şi trece în cont toate cele trei puncte. Mai aproape de reuşită au fost hunedorenii, însă defensiva adversă a rezistat.

Retur de foc
Remiza le-a asigurat hunedorenilor păstrarea unei lăudabile invincibilităţi în acest tur de campionat, însă a fost insuficientă şi pentru menţinerea unui avans liniştitor faţă de principala urmăritoare. Ocupanta locului doi, CS Oşorhei, s-a impus cu 2-1 pe terenul Jiului Petroşani şi s-a apropiat la doar şapte puncte de hunedoreni. Privit din perspectiva clasamentului adevărului, „avantajul de iarnă” al celor de la FC Hunedoara este şi mai fragil. Negru-alb-albaştrii au plus 11 la adevăr, iar CS Oşorhei are plus 10, astfel că returul se anunţă unul de foc. Hunedorenii vor avea mai multe meciuri în deplasare, iar trei dintre ele vor fi chiar pe terenul fruntaşelor CS Oşorhei, Olimpia Satu Mare şi Şoimii Pâncota, astfel că visul promovării va fi mai complicat de împlinit decât se credea la un moment dat pe parcursul turului de campionat. Oricum, pauza competiţională de iarnă va fi lungă şi poate aduce multe schimbări în bine la FC Hunedoara şi în rău la alte echipe. În aceste condiţii, antrenorul Marius Opric şi jucătorii săi au obligaţia de a lupta până la capăt pentru împlinirea visului de promovare a echipei în liga secundă.

FC Zalău – FC Hunedoara 1-1 (0-1)
Au marcat: Claudiu Cornaci (57), respectiv Flavius Nicula  (19)
FC ZALĂU: 1. Chiş – 8. Lung, 5. Cosma, 21. Cornaci, 11. Gorga – 18. Maior, 9. Bode (91 Balint), 7. Stanciu – 6. Ţiriac (59 Trip), 10. Sabou (cpt. – 87 Jula), 17. Teglaş (70 Dumiter). Antrenor: Marius Paşca.
FC HUNEDOARA: 1. A. Ilie – 2. Dosan, 23. Ambruş, 5. Cuciula, 8. Roiu – 25. Vajda (cpt.), 19. Găceanu (90 Munteanu), 88. R. Cristian (80 Lintaru), 7. Făgărăşanu – 10. Pepenar (76 Vişan), 27. Nicula (74 I. Radu). Antrenor: Marius Opric.

One thought on “Punct de aur, psihic „şifonat“

  • 26 noiembrie 2012 la 17:03
    Permalink

    fara o pregatire de 100% IN IARNA VA FII greu de promovat. Depinde numai de voi!
    trebuie sa aveti 2 cantonamente la munte , apoi seriozitate, refacere,etc. daca vreti sa mirositi Liga 2.Succes.Doar nu vreti sa ratati si la anul promovarea?doar nu vreti sa terminati pe locul 2 ,ca si anul asta(2 ani consecutivi).Ar fii rusinos.Pregatiti-va ca si trupa lui Mircea Lucescu!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Spitalul Municipal Brad trece pe reţete electronice

Sistemul Informatic de Prescripţie Electronică îşi propune să asigure una dintre componentele esenţiale ale Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate...

Triumf devean în Austria

Gimnastele de la CNS CSS „Cetate” Deva au strălucit şi la ediţia a 17-a a „Alpen Adria Cup”, desfăşurată la

Impact mortal cu un cap de pod

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, din municipiul Hunedoara, şi-a pierdut viaţa, după ce în timp ce conducea

Închide