Ancheta în cazul poliţistului agresat de superior bate pasul pe loc

Maximilian Gânju

Iustinian Ivanciuc (foto) (33 de ani), fost poliţist în Lupeni, la ordine şi siguranţă publică, a susţinut că superiorul lui l-a bătut în sediul poliţiei şi l-a tâlhărit.      

Fostul om al legii a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Petroşani şi de pe patul de spital, a depus plângere penală împotriva agresorului. Chiar dacă au trecut aproape cinci luni de zile, nici până astăzi n-a fost întrebat de procurori cum de a mâncat bătaie în timpul serviciului de la şef.
„În data de 24.07.2012, după îndelungi solicitări prin 112, doi lucrători ai judiciarului au consemnat, în camera de gardă a secţiei de neuro-chirurgie Petroşani, reclamaţia subsemnatului, în care am solicitat să fie cercetat numitul Amurăriţei Romeo, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi lovire şi alte violenţe. Implicit şi pentru lovirea inferiorului, reclamaţia fiind înregistrată cu nr. 95.829/2012 şi înaintată, conform procedurii interne, la IPJ Hunedoara – Biroul Control Intern, fiind înregistrată aici la nr. 6053. Conform aceleiaşi proceduri, plângerea a fost înaintată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, competent la efectuarea de cercetări penale în cauză, dosarul 433 /P/2012 aflându-se, din câte cunosc, în faza de întocmire a actelor premergătoare, pentru că până la această dată, nu am fost audiat”, a declarat Ivanciuc.
Poliţistul a fost dat afară din structură, pe motiv că în februarie 2012, în timpul serviciului, ar fi dormit două ore în sediul Primăriei Lupeni. Un alt motiv este că şi-a părăsit sectorul cu o maşină civilă, ceea ce agentul spune că sunt înscenări şi nu se face vinovat de acuzaţiile pentru care a fost demis. Ivanciuc a susţinut că a fost bătut de superiorul său, comisarul Romeo Amurăriţei, fostul şef al Poliţiei Lupeni, deoarece nu a vrut să-i predea o insignă care-l legitima ca angajat al Poliţiei Române.

One thought on “Ancheta în cazul poliţistului agresat de superior bate pasul pe loc

  • 26 noiembrie 2012 la 11:13
    Permalink

    Cum de este posibil asa ceva ,sa nu fie anchetat de procurori ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.