<

Pui: greutăţile vin de la buget

24 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Pornind în 2018 cu un minus la buget de aproape 700.000 de lei, din pricina alocărilor mai sărace, şi primind circa 200.000 de lei la rectificarea bugetară aplicată de curând, primarul din Pui, Victor Stoica (foto), speră că va fi mai bine măcar de la anul.
„Ne bazăm pe colectarea taxelor şi impozitelor locale, în special. Sunt întârzieri atât în ce priveşte unele persoane fizice, cât şi juridice. În rest, oamenii şi-au cam achitat dările. E o problemă naţională, nu se întâlneşte doar la noi. Acolo unde s-au sesizat restanţe, s-au trims somaţii şi înştiinţări. Sper să rezolvăm totul pe cale amiabilă, şi nu juridică, să ajungem prin instanţe ori la executare silită. Încasări mai avem pe urma concesiunilor de păşune. Deţinem în jur la 400 de hectare de păşune eligibilă. Fondul forestier (puţin peste 200 de hectare) abia ne acoperă necesarul de lemn pentru foc, dar implică bani mulţi pe care trebuie să-i plătim pentru contractul de pază şi administrare încheiat cu Romsilva. Pe de altă parte, conform legii, trebuie să asigurăm acea cotă de 10 procente pentru plăţile ce se fac în cazul însoţitorilor persoanelor cu handicap. Aici vorbim de circa 80-90 de persoane angajate şi 20-30 cu indemnizaţii. În 2017 nu am plătit aceşti bani, dar din 2018 o facem. Sunt vreo 300.000- 400.000 de lei pe an. Plus că proiectele investiţionale demarate din fonduri europene sau pe axe guvernamentale, multe la număr, implică diverse cheltuieli cu avizele, cofinanţările etc. Am strâns cureaua la maximum. Nu am organizat nici Zilele Comunei, un eveniment de tradiţie pentru noi“, a spus Victor Stoica, primarul comunei Pui.
Acesta lansează un apel către populaţie, rugându-i pe cei care încă nu şi-au onorat impozitele să rezolve situaţia în următoarea perioadă. Celor care au făcut-o le mulţumeşte pentru înţelegere şi spirit civic.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cetatea, luată cu asalt de trupele de airsoft

„Asalt de toamnă“ în Cetatea Devei este un eveniment care va avea loc sâmbătă, 27 octombrie 2018, între orele 12:00...

Noi jardiniere cu flori în centrul Devei

În Piaţa Unirii, în spaţiul din faţa statuii lui Traian, dar şi în Piaţa Victoriei, în faţa statuii ecvestre a...

Senatorul PSD Viorel Sălan: “Armata Română este forţa principală a sistemului de siguranţă naţională”

În fiecare an, aniversăm la 25 octombrie Ziua Armatei Române. Cu acest prilej am dorit să aflăm de la senatorul...

Închide