Actualitate

Pui de urs rănit, salvat de jandarmii montani

Un pui de urs rănit a fost salvat de jandarmii montani de la Postul Câmpu lui Neag, în Valea Jiului, animalul fiind semnalat autorităţilor de către un grup de turişti în zona Scorota-Câmpu lui Neag, au informat, ieri, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara.
Patrula de jandarmi care a ajuns în locul indicat a constatat că puiul de urs avea nevoie de îngrijiri medicale, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul instituţiilor competente, inclusiv cel al specialiştilor de la Grădina Zoologică din Hunedoara, unde animalul a fost transportat ulterior.
„Buna cooperare dintre toţi cei implicaţi, reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Protecţiei Mediului, autorităţi locale, gestionarului fondului de vânătoare, reprezentanti ai Grădinii Zoologice Hunedoara, a dus la salvarea exemplarului, care, în momentul de faţă se află în îngrijirea Grădinii Zoologice Hunedoara, starea sa de sănătate fiind ameliorată”, a precizat sursa citată.
Jandarmii recomandă cetăţenilor să anunţe la numărul unic de urgenţă 112 situaţiile de acest fel, pentru a putea fi luate măsurile necesare astfel încât animalele să nu sufere.
De asemenea, jandarmii îi sfătuiesc pe oameni ca în cazul în care văd un urs să nu-i atragă atenţia, să nu-l hrănească şi nici să nu facă fotografii, oricât de inofensiv ar părea animalul. (A.Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura