PSD-ul, caz pentru psihiatria spitalului politic!

17 ianuarie 2018 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Evenimentele care se petrec, în aceste zile, pe scena politică, nu sunt despre PSD! Degringolada creată de iresponsabilitatea vecină cu patologicul a liderilor PSD este despre România! Dar a ne închipui că vreunui şef PSD îi pasă de România ar putea fi proba supremă de naivitate. La nivelul societăţii româneşti s-a conturat deja o imagine asupra războiului de gherilă dintre clanurile care se luptă pentru puterea în partid şi pentru puterea din România, pentru împărţirea resurselor financiare colectate din buzunarele celor care muncesc.

La un an după câştigarea alegerilor, prin minciună şi înşelăciune, românii au acum posibilitatea să vadă adevărul. Guvernele Dragnea I (Grindeanu) şi Dragnea II (Tudose) şi-au bătut joc de speranţele lor!
Am aflat, cu ceva timp în urmă, chiar din interiorul găştii guvernamentale, că până şi bruma de investiţii promise că se vor derula prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală au fost concepute ca o monedă politică de şantaj la adresa primarilor şi consiliilor locale! A confirmat-o chiar fostul prim-ministru Sorin Grindeanu, dar şi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, doamna Sevil Shaidehh, spunând cu subiect şi predicat că acest program este un program pentru partid şi nu un program pentru modernizarea colectivităţilor locale. Între timp, comunităţile locale au fost spoliate pentru a sătura un buget naţional conceput ca o gaură neagră!
Domnul Tăriceanu are, din când în când, crize de sinceritate, pereche la crizele de nervi generate de confruntarea dintre clanurile PSD. Le-o mai zice, explicit sau implicit, de la obraz! Dar atâta vreme cât interesul economic şi al încătuşării justiţiei este satisfăcut, ALDE consideră că parteneriatul cu PSD este bun, chiar şi aşa rău, cum este! Căci belelele aduse valuri-valuri peste ţară nu par să-l îngrijoreze pe domnul Tăriceanu. Însă cine dintre politicienii la putere mai are, acum, gândul la ţară?!
PSD a trimis, practic, la plimbare în parc, pe cel de-al treilea cel mai puternic om al lumii, Premierul Japoniei, împreună cu zeci de oameni de afaceri niponi! Guvernul, care ar fi trebuit să facă tot ce poate, în această împrejurare, pentru a dovedi că suntem atractivi din punct de vedere investiţional, este în haos. Scrie pe el: „Închis pentru cotonogeală internă mafiotică!” Nu s-a putut nici măcar amâna o zi, tot tărăboiul şi demisia prim-ministrului, până trece vizita japonezilor şi facem faţă, eficient şi cu onoare, unui eveniment care ar fi putut aduce beneficii României.
Ca om care a trecut, pe parcursul vieţii, prin nenumărate împrejurări complicate, prin negocieri cu parteneri economici români şi străini, sindicate, autorităţi, muncitori şi studenţi etc., credeam că am trăit atât de multe lucruri încât nu mă mai poate mira nimic. Nici primii patru ani din experienţa mea de politician, ca deputat, în mandatul trecut, n-au fost lini şi lipsiţi de surprize neplăcute generate de modul în care fac politică politicienii roşii. De fapt, am ştiut încă din campania electorală, că pesediştii mint cu neruşinare, iar grobianismul şi calomniile lor le-am simţit pe propria piele. Şi iar am crezut că văzusem tot… şi totuşi, acum, ca senator de opoziţie, în contact cu clica aflată la putere, am văzut la PSD dovezi că răul şi mizeria pe care le generează sunt inepuizabile! Am sentimentul că trăim un film al absurdului, în care ne conduc viaţa nişte personaje de strânsură, aflate chiar şi sub nivelui de instruire a românului mediu. Le lipsesc cele mai elementare reguli de bun-simţ, iar de dragoste de ţară nici nu poate fi vorba! PSD continuă să mă surprindă. Mă aşteptam la tot ce este mai rău, şi cu toate astea, n-am putut anticipa chiar o astfel de bătaie de joc! Într-un an de zile să-şi dărâme, de două ori, propriile guverne!
Tristul beneficiu al acestui an ratat este acela că românii au astăzi ocazia să vadă foarte clar iresponsabilitatea totală a PSD şi ALDE faţă de interesele românilor şi ale României. PSD nu a guvernat niciodată în interesul naţiunii şi în sprijinul economiei naţionale. Canibalizarea internă a PSD este la pachet cu un program de guvernare mincinos, slab, nesustenabil, periculos, anti-economic, imposibil de aplicat, în sine, dar care produce deja multe efecte economice negative. Despre efecte pozitive, să nu ne străduim să le căutăm, pentru că ele nu există! Răul economic deja făcut, la care se adaugă incertitudinea, implementată insistent, cu repetiţie, are efecte negative asupra tuturor: angajaţi, angajatori sau pensionari. Iar ele au devenit dramatice, prin inflaţia cu manifestări clare şi dure, prin nimic compensată de către guvern. În ciuda promisiunilor, nici măcar indexarea care era prevăzută de Legea pensiilor nu se mai dă!
Nivelul de trai al românilor scade galopant, deşi împrumutăm bani fără de măsură. Interesează pe cineva războiul dintre fracţiunile partidului pseudo social-democrat? Pe noi, pe liberali, în mod sigur, nu, şi nici pe cetăţeni! Dar fiindcă ne interesează soarta românilor, noi, liberalii, vom face tot ce depinde de noi să ne întoarcem, cu toţii, în faţa românilor şi să-i chemăm la urne. Vrem alegeri anticipate! Căci PSD trebuie internat, aşa, cam pentru un deceniu, la psihiatria spitalului politic, pentru această disecţie pe viu, făcută cu toporul pe ţeastă, unui popor întreg, perplex în legătură cu ce se întâmplă!
Eleonora-Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Lucian spune:

    De acolo vii si dumneata. Trebuie sa uitam ca ai fost membra PSD pina in 2012?

  2. Daria Vasilieva spune:

    Da, de acolo vine dar s-a externat deoarece s-a vindecat.

  3. Hunedorean spune:

    Asta nu se mai vindeca in vecii.vecilor.amin,poate la reincarnare!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Noutăţi în parteneriatul dintre un liceu devean şi o şcoală chineză: Educaţie cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră din China

Vizita delegaţiei hunedorene de săptămâna trecută în China s-a cristalizat cu câţiva paşi importanţi în colaborarea din domeniul educaţiei dintre...

Baia de Criş: cetăţenii sunt aşteptaţi să-şi achite dările pentru 2018

Primarul comunei Baia de Criş, Liviu Mihaiu Gorcea (foto), îi îndeamnă pe localnici să-şi achite taxele şi impozitele pentru anul...

Anul 2018 aduce un Computer Tomograf nou la spitalul din Hunedoara

Potrivit conducerii Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, în prima parte a anului 2018 unitatea sanitară va fi dotată...

Închide