Politica si administratie

PSD susține inițiativele locale, produsele locale și producătorii autohtoni

PSD a lansat campania și site-ul „Cumpără românește” pentru susți­ne­rea firmelor românești și pentru pu­nerea în valoare a muncii pro­du­că­torilor autohtoni.

O șansă pentru România
Antreprenorii și firmele locale care au construit branduri „luptă”, de la egal la egal, cu corporații de miliarde de euro. În România, există producători locali în fiecare regiune, unii fiind deja cunos­cuți la nivel național, în timp ce alții sunt mai puțin cunoscuți. Cu toate acestea, produsele lor pot surprinde prin gust și sunt adesea fabricate folosind resurse locale și metode tradiționale de pro­duc­ție, ceea ce poate contribui la dez­voltarea economiei și la conservarea tra­diției și culturii locale. Prin inter­me­diul site-ului campaniei „Cumpără românește”, PSD aduce împreună toți acești producători locali. Pe pagina campaniei sunt înscrise produse ali­mentare ale producătorilor locali care au acceptat să fie promovați și se oferă produselor o vizibilitate mai mare. Totodată, facilitează accesul consu­ma­torilor la produsele locale. Achizițio­na­rea de produse locale poate avea un impact semnificativ asupra economiei României și poate contribui la re­du­cerea deficitului comercial. Este o șansă ca România să se dezvolte prin productivitate, să-și majoreze ex­por­turile și să reducă masiv importurile. Banii care rămân în economia locală reprezintă un sprijin semnificativ pen­tru companiile românești, pot contribui la dezvoltarea zonei din care provin producătorii, la crearea de locuri de muncă și la stimularea creșterii eco­nomice.
„Cumpără Românește” este o stra­tegie economică promovată de PSD în actuala guvernare, în cadrul căreia se pot implementa programe economice și politici fiscale pentru producătorii autohtoni care să încurajeze inovația și investițiile în sectorul local și să fa­ci­liteze accesul acestora la resurse și finanțare. De asemenea, strategia „Cum­pără Românește” poate implica și campanii de informare și conștientizare adresate consumatorilor, cu scopul de a-i încuraja să aleagă produsele ro­mânești. Implementarea acestei stra­tegii se va realiza prin intermediul pro­cedurilor parlamentare, prin adoptarea de legi și măsuri care să sprijine pro­ducția locală și să încurajeze consumul de produse românești. În calitatea mea de deputat din partea PSD am să propun și am să susțin tot timpul proiectele de legi, măsurile și orice inițiative care au ca scop promovarea legislației favorabile producției locale. A cumpăra românește este cel mai autentic gest de patriotism economic și este momentul să demonstrăm că produsele românești pot face con­curență oricăror produse existente pe rafturile magazinelor din România. Cel mai eficient mod de a aprecia efortul, talentul, valoarea și originalitatea este să transformăm un îndemn, Cumpără românește!, într-o stare de spirit la nivel național.

Ilie Toma,
Deputat PSD Hunedoara

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura