PSD investeşte în domeniul energetic, protejând consumatorii

16 mai 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Electorale

Plafonarea tarifelor la gazele naturale şi la energie electrică, cel puţin până în aprilie 2022, este încă o măsură în favoarea românilor. Astfel, în următorii trei ani, preţurile la gaze naturale şi energie electrică pentru populaţie şi firme nu vor mai creşte.

Aceste măsuri sunt însă corelate cu finanţări alocate dezvoltării infrastructurii de transport şi pentru gaze naturale, dar şi pentru energie electrică.
Din proiectul naţional de dezvoltare a reţelelor de transport pentru gaze naturale, face parte şi magistrala de gaze naturale Mintia – Brad.
Deja a fost finalizat primul kilometru din cei 35 ai acestui proiect foarte important pentru dezvoltarea durabilă a municipiului Brad şi a întregii zone de nord a judeţului Hunedoara. Lucrările vor continua în ritm susţinut şi obiectivul, în valoare totală de 22,5 milioane de lei, ar trebui să fie terminat peste 16 luni.
Nici producţia de energie electrică nu a fost neglijată. În cadrul Planului Naţional de Investiţii din cadrul Strategiei energetice a României pentru perioada 2018-2020, au fost deja alocate aproximativ 150 milioane de lei pentru 6 obiective de investiţii.
Între acestea, Termocentrala de la Paroşeni a fost dotată cu o instalaţie de desulfurare care elimină 94% dintre emisiile de SO2. Valoarea investiţiei a fost de 65,3 milioane de euro, iar din august 2018 termocentrala respectă valorile de mediu impuse de legislaţia europeană. Componentă a Complexului Energetic Hunedoara, termocentrala este aprovizionată cu cărbune din Valea Jiului, activitatea ei permiţând păstrarea unui număr important de locuri de muncă în zonă.
Viziunea PSD în domeniul politicilor energetice s-a axat mereu pe securitatea aprovizionării cu energie a cetăţenilor ei. Însă toate aceste politici au fost orientate având consumatorul în prim plan, ca beneficiar al reducerii facturilor. Iar pentru aceasta au fost luate măsuri prin care consumatorii vulnerabili au fost corect definiţi, identificaţi şi sunt protejaţi.
Scopul final este o viaţă mai bună pentru români aici, în România!
Comandat de Partidul Social Democrat
CUI mandatar 41190008

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 17.05.2019

Vorbesc cârcotaşii că un lucrător cu caschetă are probleme mari... în dragoste. Zvonerii de serviciu au aflat că omul nostru...

Şoferiţă rănită în urma unui accident

O femeie de 37 de ani, din comuna Băiţa, care conducea un autoturism pe DJ706A, dar nu a adaptat viteza...

Poliţiştii rutieri au luat în vizor camioanele şi vehiculele de transport persoane

Poliţia Română desfăşoară acţiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităţilor de transport public de persoane şi mărfuri, iar poliţiştii rutieri...

Închide