PSD acuzã PDL de mitã electoralã şi intimidarea alegãtorilor

05 cazacu nistor

Nicolle Ebner

 Directorul campaniei electorale PSD în judeţul Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, critică modul suburban în care PDL îşi desfăşoară campania electorală, dezvăluind în acelaşi timp, presei locale, câteva aspecte reale cu care s-a confruntat în ultimele zile.

Le-a “furat” acţiunea
Pe lângă bannerele lui Mircea Geoană tăiate, şi afişe rupte, Nistor susţine că, săptămâna trecută, a dus tratative să închirieze căminul cultural din Ilia pentru o acţiune umanitară. Spre surprinderea social-democraţilor, după ce, în principiu, primarul a fost de acord, când să se desfăşoare evenimentul, el a refuzat să le mai dea spaţiul. Ba mai mult, PDL şi-a însuşit acţiunea pregătită şi anunţată de PSD. “În primul rând, căminele culturale nu sunt proprietatea primarilor, ci a comunităţilor şi noi nu vroiam să facem altceva decât să oferim locuitorilor din Ilia servicii medicale gratuite, măsurarea tensiunii şi a glicemiei, cu medici şi cadre sanitare specializate. Numai că primarul nu a mai vrut să ne închirieze spaţiul şi ne-am trezit că ne-au preluat acţiunea. Se pare că fostul prefect Cristian Vladu, ajuns în staff-ul de campanie al PDL Hunedoara, l-ar fi ameninţat pe primarul din Ilia că dacă ne închiriază căminul cultural, îl zboară din partid şi nu mai pupă alt mandat. Aşa ştie PDL să facă o campanie electorală, furând ideile adversarilor politici şi încercând să zădărnicească acţiunile acestora”, a declarat deputatul social-democrat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri, la Deva.

Plicul cu 100 lei pentru fiecare familie săracă
Laurenţiu Nistor mai spune că, PDL „practică la greu mita electorală, cumpărând susţinerea candidatului lor cu 100 de lei ce trebuie împărţită între membrii cu drept de vot dintr-o familie“. Mai grav, afirmă sursa mai sus citată, este că primarii PDL au ajuns până acolo încât îşi ameninţă comunităţile pe care le păstoresc. “Ne-au spus  oameni din mai multe localităţi din judeţ că au primit, de la PDL, plicuri cu câte 100 lei/familie. I-am îndemnat să ia banii, să-i bage în origine pe cei care-i dau, şi în 22 noiembrie şi 6 decembrie, să voteze cu Mircea Geoană. La Turdaş, o bună parte dintre locuitori s-au plâns că le este frică să participe la evenimentele organizate de noi, PSD, pentru că primarul lor, membru PDL, i-a ameninţat că, dacă-i vede, nu le mai rezolvă nici o problemă ce ţine de primărie. Asta este strategia PDL. Nici măcar nu sunt în stare să lupte şi să-şi înfrunte adversarii politici, pe faţă, bărbăteşte”, a mai declarat deputatul PSD.

3 comentarii la „PSD acuzã PDL de mitã electoralã şi intimidarea alegãtorilor

 • 11 noiembrie 2009 la 9:31
  Permalink

  Este curios faptul ca unii vad paiul din ochiul altora,dar birna din ochii lor nu o vad. Aceleasi metode sunt practicate si de ei,si ei rup la greu afisele.Oare primarii PSD sunt chiar asa de mielusei…? sa fim seriosi…toti sunt o apa si un pamint.Intodeauna hotul striga hotii…asa ca personal ma cam indoiesc de veridicitatea afirmatilor liderilor PSD mai ales a deputatului Laurentiu Nistor..!!!

 • 11 noiembrie 2009 la 10:38
  Permalink

  Domnilor de la PSD, nu va e rusine sa faceti astfel de afirmatii?!?! Haideti sa ne aducem aminte cum stia PSD-ul sa faca campanie cu ceva timp in urma – lideri nationali la mita. Fiecare care prinde putin ciolan, il exploateaza pana la maduva. Asa ati facut si voi pana in 2004, asa a facut si PNL-ul pana la sf lui 2008, asa face si PDL-ul acum. Macar lasati comentariile astea de-a dreptul puerile si vedeti-va de campania electorala !

 • 11 noiembrie 2009 la 11:42
  Permalink

  Baieti de la PD-L, va doresc mult succes cu actiunea AUTOBUZUL! hA hA hA

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.